Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Voortzetting van centrum voor mensen met dementie

  •   16 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De gemeente Krimpen aan den IJssel en zorgverlener de Vierstroom gaan het ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorger(s) tot en met 2016 voortzetten. 

Wethouder Marco Oosterwijk en Rob Baljon, accountmanager van de Vierstroom ondertekenden hierover vrijdag een overeenkomst. Dit gebeurde in het Kortlandgebouw, de plek waar het centrum is gevestigd. “De gemeente vindt het belangrijk dat er een voorziening is voor Krimpenaren met dementie en hun mantelzorgers”, aldus Oosterwijk. “Ik heb onlangs zelf bij het ontmoetingscentrum ervaren hoe dit wordt gewaardeerd en hoe mooi dit wordt vormgegeven. Mooi om te zien hoe we met elkaar zorgen voor een krachtig Krimpen.”

Het ontmoetingscentrum richt zich op het bieden van ondersteuning en dagbesteding aan de persoon met (beginnende of matige) dementie, maar biedt daarnaast, in samenwerking met de Vierstroom en ContourdeTwern, ook een breed ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers. Het centrum ging eind 2012 van start.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }