Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

'Noodzakelijk om met andere gemeenten samen te werken'

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In haar nieuwjaarstoespraak legde de Krimpense burgemeester Lennie Huizer woensdagavond de nadruk op samenwerking met andere gemeenten in de regio.


Zo vindt Huizer het een goede zaak dat Krimpen aan den IJssel zich vorig jaar heeft aangesloten bij de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en nu gezamenlijk taken uitvoert met de gemeenten Capelle aan den IJssel en Zuidplas. “Veel inwoners van Krimpen zullen denken: Het zal wel, wat heb ik daaraan?’ Zorgt u, gemeentebestuur, er maar voor dat hier in Krimpen de zaakjes op orde zijn. Maar om sommige zaakjes goed op orde te kunnen hebben, is het voor een niet zo’n grote gemeente als Krimpen aan den IJssel noodzakelijk om met andere gemeenten in een groter verband samen te werken.”  

Stormpolder

Als voorbeelden noemde zij zaken als mobiliteit en openbaar vervoer. Ook is regionale samenwerking nodig om de gemeente in economisch opzicht verder te ontwikkelen, zodat de werkgelegenheid toeneemt en de vitaliteit van een gebied als de Stormpolder wordt vergroot.

Er worden dit jaar afspraken gemaakt om het vervuilde EMK-terrein in de Stormpolder te saneren en het gebied geschikt te maken als vestigingsplaats voor bedrijven. “Ook voor die economische ontwikkelingen is het deel uitmaken van het grotere gebied van de metropoolregio van groot belang. Niet voor de bestuurlijke pret, maar voor de inwoners van Krimpen.”

Zorgtaken

In haar toespraak ging Huizer ook in op de nieuwe zorgtaken die Krimpen aan den IJssel vanaf dit jaar uitvoert. Hoewel er in de media veel wordt gemopperd, is Huizer blij dat deze taken nu bij de gemeenten liggen. “Immers, hoe dichterbij de zorg gegeven kan worden, hoe beter er maatwerk kan worden geleverd.”

Huizer is ‘apetrots’ op het werk dat in de afgelopen tijd is verzet om Krimpen klaar te stomen voor de nieuwe taken. “dat is ook in Den Haag niet onopgemerkt gebleven. Wij worden genoemd als voorbeeld.”   

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten