Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Rabobank K'waard steunt ‘leukste gymles v/h jaar'

  •   keer gelezen

REGIO • Rabobank Krimpenerwaard zet in de campagne ‘Een aandeel in elkaar’ (S)Cool on Wheels in het zonnetje.


(S)Cool on Wheels is een landelijk project van het Fonds Gehandicaptensport. “Sporters die zelf een handicap hebben, verzorgen op scholen een clinic”, vertelt projectcoördinator Celine van Oosterhout. “Kinderen leren daarbij wat een handicap eigenlijk is, welke soorten er zijn, hoe een handicap kan ontstaan en ze kunnen zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. Bijvoorbeeld door een parcours af te leggen in een rolstoel en potjes rolstoelbasketbal en zitvolleybal te spelen. De kinderen zijn altijd razend enthousiast en noemen het de leukste gymles van het jaar.”

Onder andere basisschool De Wegwijzer in Krimpen aan den IJssel maakte kennis met (S)Cool on Wheels, waarbij één van de foto’s die tijdens de les werd gemaakt wordt gebruikt als regionale campagne-poster.

Aandeel

De Rabobankcampagne ‘Een aandeel in elkaar’ gaat volgende week van start; onder andere via posters in abri's maken klanten en organisaties zichtbaar hoe de Rabobank bijdraagt aan hun persoonlijke of zakelijke situatie.

“Dankzij een financiële bijdrage van de Rabobank Foundation kan (S)Cool on Wheels bijvoorbeeld rolstoelen aanschaffen, waarbij lokale Rabobanken de clinics door het hele land financieren”, verklaart Van Oosterhout.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten