Afbeelding

VC Krimpen ronde verder in de beker

Sport 60 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het herenvolleybalteam van Krimpen heeft de tweede ronde van de beker bereikt. In sporthal De Boog versloegen de mannen van trainer/coach Wim Bruin in een driekamp achtereenvolgens WIK/Univé met 3-2 en VV Haaglanden met 3-0.

Het duel met WIK/Univé werd gekenmerkt door wisselvalligheid aan beide kanten. Bij VC Krimpen ontbraken libero Coen Vuijk (gekneusde ribben) en diagonaalspeler Theo Douma. Bruin begon met Steven de Visser als spelverdeler, maar wisselde hem halverwege de tweede set voor Pim Geurts. 

Beide teams gaven elkaar niets toe. De setstanden 28-26, 17-25, 26-24, 18-25 en 15-13 spreken voor zich. WIK/Univé liep door de nederlaag wel een knauw op, want de ploeg uit Groot-Ammers werd daarna met 3-0 weggevaagd door VV Haaglanden. De Hagenaars werden wat overmoedig en zagen dat in het derde duel door Krimpen worden afgestraft met een duidelijke 3-0 nederlaag: 25-23, 25-15 en 25-15.

Kriebelen

Het Krimpense team is in vergelijking tot vorig seizoen nauwelijks gewijzigd. Hoewel passer/loper Frank Blind had aangegeven met volleyballen te stoppen, begon het enkele weken geleden weer te kriebelen en meldde hij zich weer aan. Tijdens de bekerdriekamp fungeerde hij als libero en deed dat niet onverdienstelijk. Voor het spelverdelen heeft Bruin de keuze tussen De Visser en Geurts. De laatste zat het laatste half jaar regelmatig voor zijn werkgever in Londen, maar hij wil zijn hobby niet opgeven.

VC Krimpen begint komende zaterdag aan de loodzware competitie in de eerste divisie. De Krimpenaren gaan op bezoek bij WIK/Univé in Groot-Ammers. De formatie van Bruin is gewaarschuwd: het verschil in sterkte is minimaal.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden