Afbeelding

Avontuur lonkt voor twee jonge ondernemers in Koestraat

Algemeen 650 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De één heeft zijn zinnen gezet op werkkleding en camping-/outdoorspullen, de ander ziet brood in handgemaakte woondecoraties en opgeknapte meubels. 

Hendrik-Jan Verstoep en Daisy Verstoep zijn neef en nicht en tegelijkertijd twee kersverse ondernemers in de Koestraat in Schoonhoven.

Op nummer 94 verschijnt de Dumpstore van Hendrik-Jan. Bij de buren kunnen bezoekers in Pand 96 rekenen op de spontane glimlach van Daisy. Beide panden worden in een vlot tempo door werklieden klaargestoomd voor de opening voor het publiek op Barthelomeüsdag, zaterdag 26 september. 

Hendrik-Jan verontschuldigt zich voor de vrolijke chaos: “De winkelruimten worden sinds de zomer grondig verbouwd.” 

Slaapzak

Beide jonge ondernemers zien het avontuur helemaal zitten. Hendrik-Jan heeft zijn mbo-opleiding voor ondernemer afgerond en heeft praktijkervaring opgedaan met tuinmateriaal bij Van Cats in Cabauw. Hij ziet voor de verkoop van werkkleding en campingspullen een ‘gat in de markt’. “In de hele regio kom je dit aanbod niet tegen.” 

De nuchtere 19-jarige jongeling heeft zijn ondernemersplan, waarmee hij afstudeerde, afgestemd op zijn eigen loopbaan. “Nu gaan mensen vaak naar Gouda voor een slaapzak of een tentje. Vanaf 26 september kunnen ze bij mij terecht. Er komt hier ook een lange koffietafel om in alle rust de spullen te kunnen bekijken. De kwaliteit en de scherpe prijzen zullen zeker klanten aantrekken.”

Eigen benen

Daisy (20) is afkomstig uit Polsbroek. Ze wilde eerst aan de slag als begeleidster van gehandicapten, koos vervolgens voor een opleiding tot kapster, maar kwam uiteindelijk uit op de kringloopwinkel in Schoonhoven. “Ik heb mijn praktijkervaring opgedaan bij de Formido-bouwmarkt in IJssel­stein. Ik wilde graag op eigen benen staan en grijp deze kans met beide handen aan.”

Ze trekt op met haar moeder Henny. “Zij heeft jaren als vrijwilliger bij Dorcas gewerkt. Ze is creatief met meubels en zal zich vooral op kasten en stoelen in retro- of vintage stijl richten. Ik ben meer van de leuke hebbedingetjes. We hebben samen veel rommelmarkten afgelopen om onze winkel passend in te richten. Ook bij de familie Looijaard, de vorige eigenaar, hebben we artikelen op de kop getikt. Mensen kunnen trouwens nog altijd hun spullen bij ons brengen.” 

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden