Fouten nekken DCV tegen zelfbenoemde titelfavoriet

Sport 123 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wie titelkandidaat Feyenoord wil verslaan moet in topvorm verkeren. DCV maakte echter teveel persoonlijke fouten om in z'n spel te komen. Voor rust was de strijd al beslist.

Feyenoord hoefde niet eens diep te gaan om DCV van zich af te houden. De Krimpenaren gaven zelf op eenvoudige wijze de doelpunten weg. Drie persoonlijke fouten en een buitenspelgoal bepaalden de eindstand op 0-4. Bij rust was de stand al 0-3 en streed DCV voor een verloren zaak.

Kampioen

Vooraf had DCV wellicht op een stunt gehoopt tegen de Rotterdammers, die zich voor aanvang van het seizoen alvast uitriepen tot 'kampioen van de 2e klasse D'. De thuisclub was echter niet in staat de motor aan de gang te krijgen. Een snelle goal van de bezoekers werkte averechts. Trainer Ronald Klinkenberg vond de duw van centrumverdediger Fabio Vrolijk op spits Davy Mierop geen penalty waard, maar scheidsrechter Obradovic was onverbiddelijk. Vanaf elf meter schoot Jerson Ribeiro Anes reeds in de 7e minuut raak: 0-1.

Daarmee was het leed nog niet geleden voor DCV, want niet veel later blunderde doelman Jesper Stijnman. Na een niet al te hard afstandsschot van Feyenoorder René Beute liet de DCV-goalie de bal pardoes door de benen glippen: 0-2.

De Krimpenaren kregen zelf ook enkele kansen, maar invaller-doelman Jones was op zijn hoede. Hij keerde op fraaie wijze een inzetten van Tim van Diejie en Arthur Admiraal. In plaats van 1-2 werd het nog voor rust 0-3. Luuk Cummins speelde de bal zomaar in de voeten van een tegenstander. Hij lanceerde Ribeiro Anes, die de bal in de verste hoek deponeerde.

Instelling

Het pleit voor de instelling van DCV, dat de ploeg er alles aan deed om Feyenoord pijn te doen. “Ik heb mijn spelers gecomplimenteerd om hun inzet. Vooral Patrick de Reuver bleef knokken. Hij was een voorbeeld voor de rest. Het was echter een zeer ongelukkige wedstrijd, waarin we eigenlijk geen normaal doelpunt tegen kregen. Maar na afloop staat er gewoon 0-4 op het scorebord”, stelde DCV-trainer Ronald Klinkenberg vast.

Door het gevecht aan te gaan, kreeg Feyenoord minder ruimte voor positiespel, ook al hadden de Rotterdammers meer techniek en souplesse in huis. Daarmee voorkwamen de bezoekers een tegendoelpunt. Via invaller Reginald Faria werd het in de 69ste minuut 0-4, ook al stond Junior Obiku buitenspel toen hij de bal ontving. Obiku mocht doorgaan en schoot tegen de paal, waarna Faria in de rebound alsnog doel trof.

DCV bleef tot aan de laatste minuut knokken om ten minste de eer te redden, maar kreeg het scorebord niet aan de gang. Maurice Klinkenberg, Luuk Cummins, Patrick de Reuver en Berry Pastzjerik kregen een gele kaart voorgeschoteld.