KOAG sluit goed af

Sport 71 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • KOAG heeft de eerste helft van de veldkorfbalcompetitie goed afgesloten: Weidevogels werd met 19-22 verslagen.

Na twee nederlagen op rij was de KING-formatie er alles aan gelegen om dit duel weer in winst om te zetten om de aansluiting met de top te behouden.

Op het kleine veld in Bleiswijk begon vooral de thuisploeg scherp en gretig. Met veel fanatisme gingen zij de strijd aan met KOAG. De Krimpenaren wisten wel bij te blijven, maar speelden de eerste helft te slordig en te eenzijdig om het de tegenstander lastig te maken. Weidevogels ging dan ook met een voorsprong de rust in: 9-7.

Stuivertje wisselen

De dames schoten na de rust beter en zorgden voor een 9-11 tussenstand. Waar KOAG hoopte om snel een groter gat te kunnen gaan slaan, pakte de thuisploeg het toch weer goed op. En zo ontstond er een heel aantrekkelijk duel tussen de twee hard werkende en veel scorende ploegen.

Tot aan tien minuten voor tijd was het stuivertje wisselen met de voorsprong. Weidevogels stond in de slotfase met 18-17 voor, maar nu was het KOAG dat in de slotfase wel de juiste keuzes wist te maken:19-22.