Wisselvallig Spirit onderuit tegen Kethel Spaland

Sport 54 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Spirit lijkt geen rol van betekenis te kunnen spelen in de 2e klasse D. Een middenmootpositie is voorlopig het hoogst haalbare.

Er is dit seizoen geen peil te trekken op Spirit. Soms speelt de tweedeklasser uit Ouderkerk een goede wedstrijd, maar het komt geregeld voor dat de 'Kanaries' hopeloos naar hun vorm zoeken. Tegen Kethel Spaland gebeurde dat allemaal binnen negentig minuten. Het resultaat was een 2-3 nederlaag.

Vinger

Het valt voor trainer Kees van der Poel niet mee om de vinger op de zere plek te leggen. “Het niveau wisselt voortdurend. Dat geldt voor het hele elftal. Als je denkt dat je het lek boven hebt, begint het weer te druppelen. Over het verloop van de wedstrijd tegen Kethel Spaland kan ik dus niet tevreden zijn. Vooral in de eerste helft zag het er niet goed uit. We kwamen nauwelijks op de helft van de tegenstander. Dat we dan toch nog met 1-0 de kleedkamer instapten, was mooi meegenomen, maar ik had er geen goed gevoel bij.”

Zijn bange voorgevoel kwam uit, ook al verliep het duel anders dan hij had gedacht. Na de 1-0 via Kevin Guttink in een slechte eerste helft, kwam Kethel Spaland na de pauze sterk terug. Een frommelgoal van Tim Lansbergen na aan hoekschop betekende 1-1. Toen Spirit niet oplette na een blessure van een Schiedamse speler was invaller Lobiyed alert genoeg om een voorzet passend af te ronden: 1-2.

Energie

Voor Spirit-trainer Van der Poel was dat aanleiding om in te grijpen. Middenveld en voorhoede werden versterkt door het inbrengen van Kevin van Vliet en Timme van Hof. Het betekende dat de defensie één-op-één ging spelen. De tactiek zette zoden aan de dijk. Hoewel Spirit niet uit een vloeiende aanval scoorde, besloot linkerspits Sergio Camanita om van 25 meter aan te leggen. Nadat hij zijn directe tegenstander op het verkeerde been had gezet, boog hij de bal fraai in de rechterbovenhoek: 2-2. Een doelpunt om in te lijsten. Bovendien gaf de gelijkmaker de thuisclub de nodige energie.

Bittere pil

Daarom was het een bittere pil voor de geel-witten om in de 89ste minuut een derde tegentreffer te incasseren. Doelman Bas Haasnoot verkeek zich op een schot van Kethel Spaland. Hij kreeg de bal niet onder controle en moest toezien hoe Lobiyed daarvan profiteerde in de rebound: 2-3.

Voormalig DCV-trainer Raymond Kraaijbeek, nu verantwoordelijk voor Kethel Spaland, kon deze opsteker wel gebruiken. “We kenden een beroerde start, maar zijn beter gaan voetballen en halen nu de nodige punten.”

De sportieve ontwikkeling van Spirit is een vraagteken. “Tegen Lombardijen speelden we voortreffelijk, maar vandaag was het weer een ruime onvoldoende. Dit elftal heeft stabiliteit nodig. Nu doen we maar wat.” Van der Poel zou er wat voor over hebben om over een voltallige, fitte selectie te beschikken, maar dat zit er voorlopig niet in.