• Het gemeentekantoor in Stolwijk.
• Het gemeentekantoor in Stolwijk.

Burgerpeiling: inwoners tevreden over eigen buurt

Algemeen 851 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Inwoners van Krimpenerwaard waarderen het wonen in hun eigen buurt met een 8 en ruim negentig procent is tevreden met hun leven. Dat blijkt uit de burgerpeiling waaraan bijna duizend inwoners deelnamen. Verbeterpunten die daaruit naar voren komen hebben met name betrekking op de dienstverlening en participatie van de gemeente.

Voor de burgerpeiling ontvingen begin dit jaar 4000 willekeurig gekozen inwoners een uitnodiging om mee te doen. Bijna duizend van hen gaven hier in maart gehoor aan.

Het gevoel van veiligheid in de gemeente Krimpenerwaard is groot, blijkt uit de peiling. Inwoners voelen zich voor 91% veilig in hun buurt, waarmee de gemeente ruim boven landelijk gemiddeld scoort (87%).

Het wonen in de Krimpenerwaard wordt door inwoners gewaardeerd met gemiddeld een 8,0. Bijna negen op de tien (87%) van de inwoners voelt zich thuis in de buurt. Veel inwoners geven aan dat zij wel eens de buren helpen (69%) en bijna de helft van onze inwoners (46%) doet wel eens aan vrijwilligerswerk. Twee derde van de inwoners (67%) sport eenmaal per week of vaker.

De burgerpeiling levert ook aandachtspunten op. De waardering voor de eigen buurt is gedaald van een 6,6 naar een 6,4. De helft van de inwoners (52%) is tevreden over het onderhoud van perken, plantsoenen en parken in de buurt. Inwoners geven de gemeente op het gebied van participatie – de waardering voor het betrekken van en het samenwerken met inwoners - een 5,8 (landelijk 6,1). Het cijfer voor de dienstverlening van de gemeente is gedaald van een 6,5 naar een 6,3. Ook de waardering voor de mogelijkheid om digitaal zaken te doen met de gemeente is iets gedaald van een 6,9 naar een 6,7. 

Wethouder Pascal van der Hek “We zijn blij dat veel inwoners van de gemeente Krimpenerwaard tevreden zijn over hun woon- en leefomgeving, maar we zijn net zo blij met de aanbevelingen die we hebben gekregen hoe wij ons kunnen verbeteren. Hier gaan we de komende periode met elkaar aan werken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden