Afbeelding

Krimpenerwaard neemt tijdelijk geen ‘principeverzoeken’ meer in behandeling

Algemeen 1.766 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard neemt per direct geen nieuwe ‘principeverzoeken’ meer in behandeling. Dit heeft het college van B&W moeten beslissen, omdat het te weinig medewerkers beschikbaar heeft om deze zaken goed te kunnen beoordelen.

Het gaat om verzoeken die een aanvrager indient om te kijken hoe de gemeente ‘in principe’ tegenover zijn of haar bouwplan staat. Dit gebeurt voorafgaand aan een formele omgevingsvergunningaanvraag. 

Krapte
B&W: ‘Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er op dit moment te weinig medewerkers om de principeverzoeken goed te kunnen beoordelen. De verwachting is dat er minimaal een half jaar geen nieuwe principeverzoeken in behandeling genomen kunnen worden. Inwoners die een vergunning willen aanvragen, kunnen de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl raadplegen om na te gaan of hun bouwplan voldoen aan de geldende regels van het bestemmingsplan’. 

Alle principeverzoeken die zijn ontvangen voor 6 juli worden nog wel behandeld. ‘De behandelingstermijn hiervoor is wel langer dan de afgesproken vier tot zes weken’, meldt B&W. 

Procedure
Inwoners met bouwplannen moeten daar meestal een vergunning voor aanvragen. Als het bouwplan afwijkt van het bestemmingsplan, dient de gemeente een omgevingsvergunning af te geven.

Met een principeverzoek kan een inwoner zijn of haar plan vooraf bij de gemeente laten beoordelen. De gemeente toetst het plan aan het eigen beleid en of het bouwplan eventueel negatieve of ontoelaatbare gevolgen heeft voor de omgeving. Vervolgens neemt de gemeente een voorlopige beslissing op de omgevingsvergunningaanvraag of doet een aanbeveling voor de formele omgevingsvergunningaanvraag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden