Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Bevrijdingsfestival Krimpenerwaard valt in de smaak

Algemeen 2.299 keer gelezen

LEKKERKERK • Het verlate Bevrijdingsfestival op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk heeft zaterdag ruim 3200 bezoekers getrokken. Zij genoten van optredens van artiesten als rapper Donnie en DJ Paul Elstak. Het festival stond oorspronkelijk gepland in 2020 in het kader van 75 jaar vrijheid. 

“Het is buitengewoon verlopen”, blikt organisator Anton de Wilde terug. “De roep om een vervolg was meteen na afloop al groot, maar we gaan de boel eerst grondig evalueren en kijken dan wel eens verder”, tempert de horeca-ondernemer het enthousiasme enigszins.

“Kijk, voor dit festival heeft de gemeente Krimpenerwaard een flinke duit in het zakje gedaan, waardoor de kaartprijs laag gehouden kon worden. Als dit bij een volgende editie niet zo is en mensen moeten veel meer voor een kaartje gaan betalen, vinden ze het dan ook nog zo leuk? Ik sta er heus wel voor open, dat is het niet, maar wil eerst eens alles naast elkaar leggen, voor ik een eventuele volgende stap zet.”

De Wilde zag bezoekers overal vandaan komen. “Niet alleen uit de Krimpenerwaard, maar zeker ook daarbuiten. Het heeft dus wel flinke aantrekkingskracht.”

Het festival stond oorspronkelijk gepland in 2020 in het kader van 75 jaar vrijheid. Vanwege uitstel door corona besloot de organisatie in 2021 om het evenement helemaal te cancellen. Een gat waar De Wilde meteen in sprong. “Twaalf weken geleden kwam het rond. Dus het was nog een race tegen de klok om alles voor elkaar te krijgen, maar dat is dus meer dan gelukt: 77 jaar vrijheid is uitbundig gevierd.”

Om de festivalsfeer te verhogen stonden er op het terrein foodtrucks opgesteld en konden kinderen zich vermaken op springkussens.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden