• Het kersverse zomerterras.
• Het kersverse zomerterras. Foto: aangeleverd

Streekmuseum Krimpenerwaard pakt uit deze zomer

Algemeen 348 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Streekmuseum Krimpenerwaard breidt dit jaar haar zomerprogramma uit.

Er zijn extra kinderactiviteiten in juli, het laatste Molukse festival staat op de planning (23 juli, 11:00-15:00 uur) en de zomerwoensdag familiedagen zijn weer onderdeel van het programma (3, 10, 17 augustus, 10:00-15:00 uur). Nieuw is het Streekmuseum Zomerterras in samenwerking met ‘t Roze Schaap.

Op de dinsdagen 12, 19 en 26 juli (14:00-17:00 uur) organiseert het museum de Streekmuseum Kinderfeesten, met onder andere een ouderwetse poppenkast. Na de voorstelling krijgen de kinderen de kans om samen met de spelers het museum in te gaan en nóg meer over het verhaal van boer Rokus en boerin Teuntje te weten te komen. Daarnaast kan er worden geknutseld, verkleed en gespeeld met ouderwets speelgoed.

Deze zomer presenteert het Streekmuseum in samenwerking met ‘t Roze Schaap het Streekmuseum Zomerterras. Het museum heeft zitplekjes in de notenboomgaard gecreëerd, naast het museum aan de dijk. Hier kunnen gasten als het museum open is genieten van een drankje en iets lekkers. Het grasveld is ook een prima speelplek, met een nieuwe hut van wilgentakken en al het ouderwetse speelgoed. ‘t Roze Schaap bemant een aantal dagen per week een buitenbar met een speciaal assortiment. Vanaf 28 juni geopend (di-za, 14:00-17:00 uur).

Over alle activiteiten is meer informatie te vinden op: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden