• De units op het oude ijsbaanterrein in Lekkerkerk.
• De units op het oude ijsbaanterrein in Lekkerkerk. Foto: Martijn Kuiler

Opvanglocatie voor Oekraïners op oude ijsbaanterrein Lekkerkerk klaar voor gebruik

Algemeen 2.858 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen op het oude ijsbaanterrein in Lekkerkerk is klaar voor gebruik. Dat laat de gemeente Krimpenerwaard weten. Er zijn zestien wooneenheden geplaatst, die per stuk plaats bieden aan 2 tot 4 vluchtelingen.

De gemeente Krimpenerwaard heeft vanuit de Veiligheidsregio de opdracht gekregen om 140 opvangplekken voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne te realiseren. “Met de aanvullende opvanglocatie in Lekkerkerk en uitbreiding op de locatie in Krimpen aan de Lek voldoen we aan deze vraag”, laat wethouder Ria Boere weten. “De noodopvanglocatie in sporthal De Meent in Schoonhoven kan dan ook de deuren sluiten.” 

In Lekkerkerk -in het oude Raadhuis- en Krimpen aan de Lek -in een kantoorpand aan de Dorpstraat- werden eerder al twee langdurige opvanglocaties gerealiseerd. Eind april zijn de eerste vluchtelingen uit Oekraïne vanuit noodopvanglocatie De Meent, hier naartoe overgebracht.

Boere: “Nu is dus ook de derde langdurige opvanglocatie op het voormalige ijsbaanterrein in Lekkerkerk opgeleverd. Hier kunnen vluchtelingen meer zelfstandig leven. Noodopvanglocatie De Meent had een tijdelijk karakter, bedoeld om in de eerste opvang te kunnen voorzien. Vluchtelingen die vanuit de veiligheidsregio aan onze gemeente worden toegewezen, worden ook direct in de langdurige opvanglocatie opgevangen.”

Naast de 140 plekken die de gemeente Krimpenerwaard aan Oekraïense vluchtelingen biedt, worden ook ruim 240 vluchtelingen door particuliere gastgezinnen opgevangen. “Als gemeente zijn we inwoners zeer dankbaar voor het openstellen van hun huis”, geeft burgemeester Pauline Bouvy-Koene aan. “Het blijft bijzonder hoe onze inwoners zich belangeloos inzetten voor mensen die alles achter hebben moeten laten. Deze betrokkenheid maakt werkelijk verschil en wordt gewaardeerd”. 

De komende periode wordt noodopvanglocatie De Meent in Schoonhoven ontmanteld. Gebruikers zoals verenigingen kunnen daarna weer gebruik maken van de faciliteiten van De Meent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden