Afbeelding
Foto: Jan Timmer

‘Voldaan versleten’ na Truckrun 2022

Algemeen 2.242 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De 2022-editie van Truckrun Krimpenerwaard was er één in de categorie ‘fantastisch’. 

“Dat mag je wel zeggen”, grijnst medeorganisator Johan Goudriaan breeduit. “Het was in alle opzichten een topdag. We kunnen hier met veel plezier op terugkijken. Met dank aan alle 125 chauffeurs, hun 147 bijrijders en de vele vrijwilligers, truckrun-begeleiders en sponsors.”

Even na twaalven vertrok de bontgekleurde vrachtwagenkaravaan vanaf het Koekoeksplein in Krimpen aan den IJssel voor een vijf uur durende feesttocht door de Krimpenerwaard. Vanaf dat moment was het toeteren en zwaaien geblazen voor de 125 equipes. 

“Er stond enorm veel publiek langs de kant van weg, nog veel meer dan we verwacht hadden”, blikt Johan Goudriaan terug. “De Truckrun-fans lieten zich niet weerhouden door de hoge temperaturen. Gelukkig maar, want daardoor was de middag extra feestelijk.” 

Ook het samenzijn na afloop op het plein voor De Tuyter was drukbezocht. De aanwezigen konden daar genieten van muziek, optredens, een natje en een droogje. 

“Dat was wel een groot verschil met vorig jaar”, aldus Johan Goudriaan. “Toen hadden we, mede vanwege de coronaperikelen, een soberder Truckrun zonder al die feestelijkheden vooraf en erna. Heerlijk dat we nu helemaal los konden met z’n allen. Afgaande op alle enthousiaste reacties hebben we het goed gedaan. Hoe ik me nu voel? Net als vele andere mensen rondom dit evenement: voldaan versleten, ha ha! Eén ding weten we al zeker: volgend jaar komt er wéér een Truckrun Krimpenerwaard. We richten ons andermaal op de tweede week van juni. Maken we er opnieuw een feessie van!”

Jan Timmer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden