Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Zorgen om voortbestaan veerdienst Gouderak-Moordrecht

Algemeen 938 keer gelezen

GOUDERAK • Leefbaar Krimpenerwaard speelt in op de toenemende zorgen in Gouderak en Moordrecht over het voortbestaan van de veerdienst tussen beide dorpen. De fractie wil van het college van B&W weten waarom het aflopende contract nog niet is verlengd.

Een bezorgd Facebookbericht van de schipper van de veerdienst over deze materie maakte afgelopen weekend één en ander los. Hij liet weten dat het huidige contract per 1 juli aanstaande afloopt en er nog geen nieuw overeenkomst klaarligt.

Nuance
Veerdienst Schoonhoven BV, die de pont tussen Gouderak en Moordrecht exploiteert, plaatste vervolgens op Facebook de volgende nuancering: ‘De motor van de pont -Vegomo VI- is aan vervanging toe. Zowel de gemeente als wijzelf willen graag dat er een duurzamere installatie in komt. We denken daarbij aan een hybride systeem, waarbij net als in auto’s gedeeltelijk op elektriciteit gevaren wordt. We hebben begin januari een -scherpe- aanbieding gedaan voor voortzetting van de concessie aan de oevergemeentes (Krimpenerwaard en Zuidplas, red.) en we gaan er vooralsnog vanuit dat we vóór 1 juli groen licht krijgen om de komende vijf jaar door te gaan. Vijf jaar is het minimum om een verantwoorde investering in een milieuvriendelijkere installatie te kunnen doen’.

Veerdienst Schoonhoven wil de voorziening graag blijven voortzetten: ‘Pontjes zoals deze zijn maatschappelijk zeer relevant, maar economisch zijn ze niet rendabel te krijgen zonder subsidie. Ze vormen wel een onmisbare schakel voor de lokale economie, de sociale samenhang, de schooljeugd en het toerisme. Moordrecht en Gouderak zijn dankzij de pont al eeuwenlang met elkaar verbonden’.

Vragen
Leefbaar Krimpenerwaard wil van het college weten wat de status is van de contractbesprekingen, omdat 1 juli immers snel dichterbij komt en het advies ook nog door de gemeenteraad moet. Het heeft hiertoe schriftelijke vragen ingediend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden