Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

De Langen & Van den Berg wint ontwikkeling werf Van Duijvendijk

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Langen & Van den Berg gaat het woongebouw op de voormalige werf Van Duijvendijk ontwikkelen. De verwachting is dat in november 2023 de eerste bouwwerkzaamheden starten. De oplevering staat gepland voor maart 2025.

Na een voorselectie met 16 deelnemers mochten drie partijen een ontwikkelplan aanbieden. Daarbij kwam dat van De Langen & Van den Berg als beste naar voren. De Bergambachtse bouwer en ontwikkelaar werkte voor het plan samen met Zeccarchitecten en Lindeloof Landschapsarchitecten.

Wethouder Wubbo Tempel: “Wij zijn blij dat De Langen & Van den Berg met zo’n mooi plan is gekomen, waardoor het straks op deze unieke erfgoedlocatie aan de Hollandsche IJssel voor Krimpenaren prettig en duurzaam wonen is.”

Volgens Tomas van den Berg, directeur van De Langen & Van den Berg, voldoet het plan aan de woningbouwopgave van deze tijd. “Met een gezonde woonomgeving, hoge duurzaamheidsambitie en veel natuur, waarbij de DNA van de historische werf het uitgangspunt is.”

Volgens de gemeente sluit het plan goed aan op het verhaal van de werf en de Ontwikkelvisie IJsseldijk. Zo is onder meer de historie van de werf op alle niveaus op een moderne wijze in het ontwerp verwerkt en versterkt het de openbare verbinding met de IJssel.

De voormalige scheepswerf is één van de oudste scheepswerven van Nederland en de eerste met een dwarshelling. Van den Berg: “Met het opgeleverde plan voegen we een nieuwe betekenis aan de historie toe. Daarnaast vergroten we de beleving van de kade langs het water, waar we voortbouwen op het stoere karakter van de werf. Het plan bestaat uit vier werfgebouwen. Deze zijn geïnspireerd op het bestaande erfgoed en in grootte en hoogte oplopend naar de Hollandsche IJssel toe. De herkenbare gebouwen aan de kade vormen hierbij samen het plan Oude Werf: het Dijkhuis, het Scheepshuis, het Kraanhuis en het Pakhuis. Ook komt er een verdiepte parkeergarage en een binnentuin die voor iedereen te bezoeken is en een recreatie mogelijkheid aan de Hollandsche IJssel.”

De ontwikkelaar gaat nu aan de slag met de verdere uitwerking van het plan.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten