Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: stockfoto

Onderwijs voor Oekraïense kinderen die in Krimpen verblijven

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In samenwerking met het onderwijs en de kinderopvang biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel onderwijsvoorzieningen aan voor Oekraïense kinderen tot 18 jaar die in Krimpen verblijven.

Er zijn drie verschillende leeftijdsgroepen die inmiddels van start zijn gegaan: een samenspeelgroep voor kinderen van 2 tot 6 jaar; kinderen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

De eerste groep komt iedere maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur bijeen in het BSO-lokaal RKH (op basisschool Het Kompas). 

Oekraïense leerkracht
Voor de Oekraïense kinderen van 6 tot 13 jaar hebben de basisscholen de handen ineen geslagen om een aanbod te maken. Al vanaf 19 april is er een Oekraïense leerkracht die de kinderen lesgeeft. Er is een lokaal beschikbaar gesteld in de Admiraal de Ruyterschool. De kinderen gaan alle dagen naar school en krijgen zoveel mogelijk les op hun eigen niveau.

Vanaf woensdag 11 mei zijn Oekraïense jongeren van 13 tot 18 jaar gestart met het volgen van lessen op het Krimpenerwaard College. Ze volgen hun eigen digitale onderwijs, zoals deze vanuit de school in Oekraïne wordt gegeven. Er is een Oekraïense leerkracht aanwezig, die kan ondersteunen en aanvullen waar nodig. 

Naast de gevolgde lessen krijgen de jongeren ook een aanvullend programma. Dat bestaat uit sport, de Nederlandse taal en cultuur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten