Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De situatie ter plaatse.</p>

• De situatie ter plaatse.

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Bewoners IJsseldijk Noord balen van verkeersdrukte na omleiding

  •   keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Bewoners van de IJsseldijk Noord in Ouderkerk aan den IJssel hebben maatregelen getroffen om zichzelf en hun eigendommen te beschermen tegen de toegenomen verkeersdrukte na een omleiding.

Met afzettingslint, maar ook met kliko’s, fietsen en kruiwagens proberen ze het (over het algemeen) hardrijdende verkeer te manen de snelheid te minderen en vooral voorzichtig aan te doen.

Werkzaamheden
De overlast ontstond op 10 januari toen de Lageweg in Ouderkerk aan den IJssel werd afgesloten vanwege het vervangen van de brug in de weg. De werkzaamheden duren t/m 3 maart. Hierdoor is er een omleidingsroute ingesteld via de IJsseldijk Noord.

En daar zijn de bewoners niet blij mee. “Deze smalle dijk is hier totaal niet voor geschikt”, vertelt één van de bewoners. “Vanwege asociaal rijgedrag moeten we onze eigendommen nu met drastische maatregelen beschermen.”

Vervolgens: “Doordeweeks zijn er verkeersregelaars om te zorgen dat de bus niet vastloopt of dat er geen twee vrachtwagens tegelijkertijd de dijk op gaan.  Anders loopt de boel vast. ‘s Avonds en in het weekend is het net een racebaan en houden we ons hart vast.”

Klachten bekend
De gemeente Krimpenerwaard laat in een reactie weten bekend te zijn met de klachten: ‘We vinden het erg vervelend. Er wordt door het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) een brug vervangen op de Lageweg, vandaar de omleiding. HHSK is wegbeheerder en neemt ook de coördinatie van het werk op zich. Neemt niet weg dat we ons als gemeente willen inzetten om de veiligheid te bewaken. Zowel de wijkagent als onze BOA’s zijn regelmatig ter plaatse om de snelheid te meten en verkeersregels te handhaven indien nodig’.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten