Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De overhandiging van de DE-punten.</p>

• De overhandiging van de DE-punten.

(Foto: aangeleverd)

Lionsclub Krimpen blij met eindresultaat decemberactie

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De Lionsclub in Krimpen aan den IJssel heeft afgelopen week de ingezamelde DE-punten aan de Voedselbank overhandigd. 

Het was alweer de zevende keer dat de Lionsclub om Douwe Egberts-punten en vreemd/oud geld vroeg. Met de DE-punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank in Krimpen aan den IJssel; met het ingezamelde vreemd en oud geld kunnen staaroperaties in derdewereldlanden worden bekostigd. 

Verrast
“Na zes zeer succesvolle edities zijn we ook nu weer verrast door het eindresultaat”, meldt een opgetogen René van Walsum namens de Lionsclub. “In totaal werden er 547.327 punten ingezameld. Dat is bijna een kwart meer dan de vorige keer. De vorige inzamelingsactie was goed voor 948 pakken koffie voor de Krimpense Voedselbank, die daar ruim een jaar mee vooruit kon. Hoeveel pakken koffie er nu kunnen worden aangeschaft, is nog niet bekend.”

Aan vreemd en oud geld werd in totaal 49,1 kilo (!) ingezameld. Van Walsum: “De opbrengst hiervan wordt door de Wilde Ganzen met 50% verhoogd. In totaal kunnen met de Krimpense opbrengst 147 oogoperaties in derdewereldlanden worden betaald. Ook deze inzameling was succesvoller dan de vorige actie (132 operaties).”

Gezien het prachtresultaat gaan de Lions voor een vervolg in december.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten