• Zoek op tijd hulp bij financiële problemen.
• Zoek op tijd hulp bij financiële problemen. Foto: aangeleverd

Kunt u alle rekeningen nog betalen..?

Algemeen 450 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard werkt samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met geldproblemen te helpen. Betrokkenen kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl

Voor veel mensen is niet duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzorgen, weet wethouder Jan Vente: “Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard kunnen nu gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijgt men inzicht in de financiële situatie, met aan het eind van de test een persoonlijk advies. Ook is te zien welke hulp er in de gemeente Krimpenerwaard mogelijk is. Denk aan plaatselijke vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Wie liever telefonisch contact heeft, kan gebruik maken van het gratis telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst, als men dit wil, door naar passende hulp in de buurt.”

Samen
Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute, vertelt: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Deze kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Wethouder Jan Vente benadrukt dat op tijd hulp zoeken belangrijk is: “Niet meer uitgeven dan op de rekening staat, is best een uitdaging. Doe de online test op Geldfit.nl en zoek hulp voor de problemen groter worden. In onze gemeente zijn veel organisaties die kunnen helpen met het zoeken naar een oplossing voor geldzorgen.”

Ondernemers
Ook ondernemers worden hard geraakt door de coronacrisis. Ondernemers in de gemeente Krimpenerwaard kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl

Vente: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is gerichte hulp hard nodig. Ondernemers vinden op Geldfitzakelijk.nl ondernemersgerichte tips, tools en hulp.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden