Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Wethouder Anthon Timm van Krimpen aan den IJssel (links) overhandigt de cheque.</p>

Wethouder Anthon Timm van Krimpen aan den IJssel (links) overhandigt de cheque.

(Foto: Aangeleverd)

Wethouder Timm van Krimpen aan den IJssel overhandigt Dumoco prijs

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Wethouder Anthon Timm van de gemeente Krimpen aan den IJssel heeft vrijdagmiddag 7 januari een cheque ter waarde van 200 euro overhandigd aan Estella Smits. Zij doet mee met de Dumoco+ app waarbij mensen punten kunnen verdienen als zij buiten de spits reizen, de fiets gebruiken, de e-bike, deelvervoer of thuiswerken. Om ander reisgedrag te stimuleren wordt er maandelijks een loterijtrekking georganiseerd. De cheque kan worden besteed bij Bike Totaal, rijwielhandel in Krimpen aan den IJssel.


Wethouder Anthon Timm: “Met plezier overhandig ik de prijs aan Estella Smits. Door duurzaam en buiten de spitsen te reizen of thuis te werken blijft onze mooie regio ook tijdens de herinrichting van de Algeracorridor bereikbaar. Ik roep alle inwoners op om dat ook zoveel mogelijk te doen en hun duurzame keuzes vast te leggen in de Dumoco-app+. Dan snijdt het mes aan twee kanten: én een beter bereikbaarheid én een kans dat u de volgende winnaar bent.” Met de cheque kan de prijswinnares haar fiets laten opknappen of accessoires aanschaffen, zoals fietstassen. 

Verleiden tot alternatieve mobiliteitskeuzes

Samenwerkingsorganisatie Zuid-Holland Bereikbaar en Dumoco (Duurzaam Mobiliteits Collectief) zijn een samenwerking aangegaan om de verwachte verkeershinder, die mogelijk zou ontstaan door de werkzaamheden bij de Algeracorridor, te voorkomen. Met de app hopen de partijen inwoners en forensen op een positieve manier te verleiden om alternatieve mobiliteitsopties te kiezen om zo de opstopping rond dat verkeerspunt te voorkomen. Zo kan men extra punten verdienen door buiten de spits te reizen en bijvoorbeeld gebruik te gaan maken van de fiets/e-bike/deelvervoer. Tot nu toe zijn er meer dan 460 deelnemers die de app gebruiken. Het project loopt tot en met juni 2022. Meer informatie over het project is te vinden op https://ways2go.nl/nl/actie/flexibelreizen-dgk/.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten