Afbeelding
Foto: Stephan Tellier
advertorial

Start stadsfestival Winter Zilverstad met lampionnenoptocht

Algemeen 680 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Voor wie houdt van winterse gezelligheid is de sfeervolle binnenstad van Schoonhoven op zichzelf al een bezoekje waard de komende weken. Maar er is meer. Tot aan de jaarwisseling kan jong en oud zich extra goed vermaken in de zilverstad.

Vanaf 1 december kun je in Schoonhoven kerstshoppen in sprookjessfeer. Het weekend van 11 en 12 december staat in het teken van Feest in de Zilverstad. Vanaf 14.00 uur zijn onder andere de Kerstman en Dickens (door het Arto Theater) in de binnenstad. Om 15.30 uur is er een lampionnenoptocht voor kinderen door het stadscentrum van Schoonhoven. De kinderen kunnen daarvoor vanaf 15.00 uur een lampion ophalen bij Buiten de Veerpoort. De wandeling voert naar de Stenen Brug.

Op zaterdagavond gaat de Nacht van het Zilver helaas niet door. Die dag kan er om 13.30 uur en 15.00 uur in het Arto Theater genoten worden van het optreden ‘Winterglow’ van Chickadee. Op zondag 12 december is er een extra Kerst Winkelzondag.

Kerstvieringen in de kerken
Op vrijdagavond 24 december zijn er uiteenlopende activiteiten in de Schoonhovense kerken. Kerstavond begint om 18.00 uur met een Kerstwandeling in R.K. Bartholomeuskerk, waarna om 20.00 uur de bekende Christmas Singing in de Grote of Bartholomeuskerk aan de Haven plaatsvindt.

Om 21.00 uur start de Kerstavonddienst in het witte kerkje van Willige Langerak. Vanaf 22.00 uur vindt de Kerstnachtdienst in De Hoeksteen (Albert Schweitzerlaan) plaats, om 23.00 uur de Nachtmis in de R.K. Bartholomeuskerk (Wal). Op eerste Kerstdag (zaterdag 25 december) zijn er om 9.30 en 10.00 uur kerstvieringen in alle kerken.

Vakantieweek
Na Kerstmis volgt een vakantieweek voor velen. Een mooie kans om een bezoek te brengen aan het Zilvermuseum of aan een van Schoonhovense horeca. Op de laatste dag van 2021 – tevens de aflsuiting van Winter Zilverstad - organiseert Atletiekvereniging Avantri de 38e Onderlingen Oliebollenloop.

Het volledige programma van Winter Zilverstad is te zien op winterzilverstad.nl.

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van de coronaregels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden