Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Orange the World.</p>

Orange the World.

(Foto: Aangeleverd)

Online bijeenkomst over geweld tegen vrouwen en meisjes

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Iedereen kan meepraten tijdens de online bijeenkomst over geweld tegen vrouwen/meisjes, die woensdag 1 december wordt georganiseerd in de gemeente Krimpen aan den IJssel. 


‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’, is de motie van Stem van Krimpen die unaniem door de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel werd aangenomen. De (online) bijeenkomst van morgen (woensdag) voor inwoners, met inbreng van professionals, is daarvan het resultaat.

Veilige leefomgeving

Margot Wekker, raadslid voor Stem van Krimpen en indiener van de motie: “Inwoners worden opgeroepen om samen met professionals te praten over dit thema, omdat iedereen een bijdrage kan leveren aan een veilige leefomgeving. Onder het mom van inclusie - iedereen is gelijk en iedereen moet hetzelfde behandeld worden - wordt gestuurd op genderneutraal beleid. Een belangrijke oorzaak voor het ontstaan en voortduren van geweld achter de voordeur heeft te maken met gendergerelateerde factoren: machtsverschillen en stereotype rolverwachtingen tussen mannen en vrouwen.”

De cijfers zijn schokkend, vervolgt Wekker: “Bijna de helft van alle vrouwen in Nederland ervaart in haar leven lichamelijk, seksueel en/of psychisch geweld. Binnen het huidige beleid is voldoende ruimte voor gendersensitiviteit, maar in de praktijk is hier weinig sturing op. Als raad hebben we, met het unaniem aannemen van de motie, ons uitgesproken dat hier verandering in moet komen. Wij kunnen het college hier op sturen. En het is hard nodig: niets doen is geen optie.” 

Meepraten

De bijeenkomst valt samen met ‘Orange the world’: de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen of ‘16 Days of Activism against Gender-Based Violence’.

De online bijeenkomst ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes!’ is op woensdag 1 december 20:00 tot 21:30 uur. Door een mail te sturen naar ‘meedoen@krimpenaandenijssel.nl’ kan een link naar de bijeenkomst worden verkregen.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten