Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De digitale persconferentie.
• De digitale persconferentie. (Foto: Janet de Graas)

Burgemeester deelt geheimpje tijdens kinderpersconferentie N228

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid werkt met ‘SCHOOL op SEEF’ samen met de scholen en gemeenten in Zuid-Holland aan de verkeersveiligheid voor basisschoolkinderen.


Nu de werkzaamheden aan de N228 officieel klaar zijn, en er veel is gesproken over verkeersveiligheid, hadden de leerlingen nog wel wat vragen.

Het was de bedoeling dat zij die vrijdag in de aula aan het panel konden stellen. Woensdag werd echter besloten om in verband met de oplopende coronabesmettingen de persconferentie digitaal plaats te laten vinden.

Het panel, bestaande uit burgemeester Roel Cazemier, wethouder Bert Bening, wijkagent Wessel Janknegt, Emiel Soffers (namens de provincie Zuid-Holland) en Jorn Verwoerd (namens De Vermeulen Groep - aannemer), was te zien en te horen op het digibord in de klassen.

Zebrapad
Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de Morgenster en ‘Pelikaan’ bestookten de panelleden met vragen over de veiliger gemaakte N228.

Zo vroeg een leerling uit groep 7 van de Morgenster aan wethouder Bert Bening waarom er geen zebrapad is aangelegd bij de sportvelden. De wethouder legde uit dat de provincie van mening is dat weggebruikers geen zebrapad verwachten op een doorgaande weg en dat het dus een gevoel van schijnveiligheid zal opleveren.

Een leerling van de Pelikaan wilde van de burgemeester weten of het klopt dat het vliegtuig ‘de Pelikaan’ van speeltuin ‘De Kleine Betuwe’ op de rotonde komt te staan. Daar kon de burgemeester nog niet zo veel over kwijt, maar met de kinderen van beide basisscholen durfde hij wel een geheimpje te delen. De overige inwoners van Haastrecht zullen nog even geduld moeten hebben wat dat geheimpje precies is.

(tekst en foto’s: Janet de Graas)

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten