Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De Lange Arm in vroeger tijden.</p>

• De Lange Arm in vroeger tijden.

Actie voor behoud karakteristieke ‘Lange Arm’ GOUDasfaltterrein

  •   keer gelezen

REGIO • De Lange Arm, de aanvoerband en twee zandtrechters zijn de enige nog tastbare herinneringen aan de voormalige asfaltcentrale op het GOUDasfaltterrein bij Stolwijkersluis. Maar als er niet snel iets gebeurt, verpaupert dit unieke object. Vrijwilligers van de projectgroep ‘Lange Arm’ zetten zich in voor het behoud van dit industrieel erfgoed. Daarvoor hebben zij een crowdfundingsactie opgezet.


Diverse deskundigen zijn ingeschakeld, waarna een lijst van werkzaamheden is opgesteld. “Er zijn drie doelen gedefinieerd: veiligheid, verven en verlichten,” vertelt Marcel Dasselaar. “We hebben offertes opgevraagd voor het onderhoud van de constructies en verlichting van de Lange Arm. In totaal is er 20.000 euro nodig. Via crowdfunding willen we 8.000 euro ophalen, de rest moet via fondsen gefinancierd worden.” 

Conserveren
Henk van Vulpen vult aan: “Het is niet de bedoeling om de installatie weer werkend te krijgen. Wel om deze te conserveren in de huidige staat. Daarmee zorgen we voor behoud van een icoon van het industrieel verleden.”

Dat veel mensen de Lange Arm op het ‘stukje Gouda in de Krimpenerwaard’ waarderen, blijkt uit het feit dat inmiddels de helft van het gewenste (crowdfunding)bedrag binnen is. Nog 50% te gaan dus. 

De Lange Arm kreeg enkele jaren geleden de status ‘zeldzaam’. 

Doneren kan via deze website

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten