Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Jan Andeweg, Peter Mertz en Aad van der Graaf: blij met het nieuwe biljartonderkomen.</p>

• Jan Andeweg, Peter Mertz en Aad van der Graaf: blij met het nieuwe biljartonderkomen.

(Foto: Jan Timmer)

Krimpense biljarters dolblij met nieuwe locatie

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Soms moet je een beetje mazzel hebben, weten ze bij biljartclub Soos Langeland. Toen duidelijk werd dat sportzaal De Populier gesloopt zou gaan worden, vond de vereniging dankzij een welwillende ondernemer een nieuwe locatie aan de Stormpolderdijk 34.  Een topplek, zo mag worden vastgesteld.


“Dat is het zeker”, glimlacht voorzitter Aad van der Graaf. “We hebben hier alles wat ons hartje begeert. Drie uitstekende biljarts, veel ruimte om de tafels heen, een bar met keuken en voldoende ruimte voor onze voorraad en de materiaalopslag. Met dank aan de welwillendheid van de firma Bermhoek Technics Engineering. Deze stelde niet alleen de ruimte beschikbaar, maar hielp ons ook bij het verhuizen. We kunnen nu met een goed gevoel gaan toewerken naar ons vijftigjarig clubjubileum op 22 januari 2022.”

Overtuigen
Zelf is Van der Graaf zo’n tien jaar lid van Soos Langeland. “Ik werd enthousiast gemaakt door Jan Andeweg. Die was al met pensioen en vond in het biljarten een leuke vrijetijdsbesteding. Hij overtuigde mij ervan om zijn voorbeeld te volgen. Nooit spijt van gehad. Dit is een mooie club waar gezelligheid de boventoon voert en iedereen welkom is. Of je goed of juist niet goed kunt biljarten is niet van belang. We vinden het veel belangrijker dat je je bij ons thuisvoelt.”

Ledental
Secretaris Peter Mertz hoopt wel dat het ledental van Soos Langeland de komende tijd gaat groeien. “We zitten momenteel op een aantal van 21,” vertelt hij. “Dat is ‘voor het mooie’ te weinig. Fijn zou zijn als we er minimaal negen mensen bij zouden krijgen. In dat geval komen we iets ruimer in ons jasje te zitten qua financiën. Voor de contributie hoeft niemand het te laten. Die is 15 euro per maand. We zijn  hier open op maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. Ook prettig: voor een kopje koffie of thee betaal je vijftig cent, de drankjes kennen een eenheidsprijs van één euro.”

Vrijblijvend
“Het is genieten hoor”, stelt Jan Andeweg vast, terwijl hij zijn blik laat gaan over de nieuwe accommodatie van Soos Langeland. “In de basis is de inrichting áf sinds we in september overstapten naar De Stormpolder. De komende tijd gaan de we boel verder opleuken met wat posters en planten. En uiteraard hopen we op nieuwe leden. Vrijblijvend langskomen mag uiteraard altijd. Voor meer informatie kan gebeld worden met onze voorzitter: 06-51815586. Eén ding weet ik zeker: als je hier eenmaal binnen bent, dan wil je niet meer weg. Mij is dat een jaar of dertien geleden ‘overkomen’. Ik ging met de Vut en liet me door een biljartende kennis overhalen om mee te gaan naar Soos Langeland. De rest van het verhaal is duidelijk: ik heb een geweldige hobby en dito club gevonden!”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten