Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Lions Club Krimpen zamelt weer DE-punten en ‘oud geld’ in voor het goede doel

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De inzamelingsactie DE-punten en ‘vreemd en oud geld’ van de Lions Club Krimpen aan den IJssel gaat woensdag 1 december weer van start. 


De dubbele inzamelingsactie wordt alweer voor de zevende keer georganiseerd door de Krimpense Lions Club. Met de DE-punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank in Krimpen aan den IJssel, met het ingezamelde vreemd en oud geld worden staaroperaties in Derde Wereldlanden bekostigd.

Met een onderbreking vorig jaar vanwege de coronapandemie hopen de Lions na zes eerdere zeer succesvolle edities ook dit jaar weer een mooi resultaat te boeken.

Woordvoerder René van Walsum licht toe: “Na de vorige actie kon de Krimpense Voedselbank met de ingezamelde DE waardepunten een jaar lang van pakken koffie worden voorzien. Met het opgehaalde oud en vreemd geld konden 130 staaroperaties worden uitgevoerd in de Derde Wereld. De opgehaalde waardepunten worden bij het inwisselen door Douwe Egberts met 15 procent verhoogd. Daarnaast is de Lions Club via haar netwerk in staat het ingezamelde oud en vreemd geld om te zetten in euro’s. Het opgehaalde bedrag wordt vervolgens door Wilde Ganzen met 50% verhoogd.” 

De inzameldozen staan de hele maand december in bijna alle Krimpense supermarkten en ook bij een supermarkt in Krimpen aan de Lek. 

Daarnaast staan er inzameldozen in de volgende kerkgebouwen: de Bron, IJsseldijkkerk, Immanuelkerk, Rank, Rehobothkerk, Sionskerk en Wingerd. Tenslotte komen er ook weer inzameltassen te hangen in de gele bussen van de Belbus Krimpen aan den IJssel.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten