Vierde klasse: Bergambacht en Haastrecht klaar voor topper

Sportt 372 keer gelezen

REGIO • Bergambacht won op het Ammerse sportpark De Snackert met 1-7 van hekkensluiter Ammerstol, dat weinig in de melk te brokkelen had. De snelle Twan Schmidt was een plaag voor de defensie van Ammerstol. Hij scoorde vijf keer.

“Ammerstol maakte veel overtredingen om ons af te stoppen,” vertelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot na afloop. “De scheidsrechter trad daar amper tegen op. Ik ben blij, dat we zonder kleerscheuren uit deze streekderby zijn gekomen. We gaan ons optimaal voorbereiden op de wedstrijd tegen koploper Haastrecht, die voor 20 november op het programma staat. Aankomende zaterdag hebben we een (vrije) inhaaldag.”

Luuk Botter en Sem Bouman maakten de andere Bergambachtse treffers. Ammerstollenaar Jordy de Lange redde halverwege de tweede helft de spreekwoordelijke eer.

Haastrecht
Haastrecht won met 5-2 van het Waddinxveense ASW, maar kan niet terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd. In de eerste helft gaf ASW goed partij en kwam verdiend op voorsprong. Mark Koorevaar scoorde de gelijkmaker uit een vrije trap. Na een nieuwe achterstand herstelde Lars Harmsen de schade.

Na een nuttige theepauze kwam de koploper met meer energie uit de kleedkamer. ASW werd nu goed vastgezet en door het druk zetten schoot een Waddinxvener in eigen doel. Invaller Sven de Bruin en een prachtig afstandsschot van Robert Dongelmans zorgden voor de 5-2 eindstand.

Cabauw/Stolwijk
Cabauw speelde op eigen veld met 3-3 gelijk tegen Stolwijk. Deze puntendeling voelde een beetje als een nederlaag, omdat de thuisclub lange tijd met 3-1 voor stond.

Cabauw startte goed en nam een 2-0 voorsprong via Jens Vermeulen en Nik Jongbloed. Stolker Stefan van Dongen scoorde vlak voor rust vanaf elf meter de aansluitingstreffer. In de tweede helft ging Stolwijk met de wind in de rug op zoek naar de gelijkmaker. Cabauw kreeg meer ruimte en Ruud van Lint bracht de marge op twee. Door twee goals van Nick Deelen in de slotfase kwam Stolwijk alsnog langszij.

SPV’81
Het Polsbroekse SPV’81 versloeg Moordrecht met 4-2 en houdt nu op de ranglijst vier ploegen onder zich.

Het belang om te winnen was groot. De nervositeit straalde van de ploeg af in de beginfase. Aris van Vlist zette het elftal van René Eyra op voorsprong, maar Moordrecht profiteerde kort daarna doeltreffend van slecht uitverdedigen. Tegen de verhouding in bepaalde Sander Koolwijk op aangeven van Stijn Achterberg de ruststand op 2-1.

“In de tweede helft herhaalde dit duo de aanvallende actie waaruit wederom gescoord werd,” vertelde een opgeluchte Eyra. “Stijn Achterberg bracht de marge op drie goals. Toen Jeroen Bot een strafschop stopte, wist ik dat de drie punten binnen waren. De 4-2 verontrustte ons niet.”