• De afgevaardigden van CU Krimpenerwaard.
• De afgevaardigden van CU Krimpenerwaard. Foto: CU K'waard, via Twitter

ChristenUnie Krimpenerwaard stelt kieslijst vast; Jan Vente kondigt afscheid aan

Algemeen 1.162 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • ChristenUnie Krimpenerwaard heeft tijdens de ledenvergadering de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. 

Het door het bestuur ingediende voorstel hieromtrent werd ongewijzigd door de leden aangenomen. De al eerder gekozen lijsttrekker Ton van Dorp uit Stolwijk wordt op de lijst gevolgd door de huidige raadsleden Anthony Tom (Schoonhoven) en Cor Slob (Krimpen aan de Lek).

De zittende commissieleden, Jan de Leede uit Schoonhoven en Siem Opschoor uit Bergambacht, nemen de plaatsen vijf en zes in. De tussentijds toegetreden commissieleden Erik van der Does de Bye (Berkenwoude) en Kars Terlouw (Schoonhoven) staan op respectievelijk plaats vier en zeven. 

Afscheid
In dezelfde ledenvergadering gaf wethouder Jan Vente aan na de volgende verkiezingen niet meer beschikbaar te zijn als wethouder of gemeenteraadslid: "Ik ben vanaf 1989 politiek actief in onze gemeente - eerst Bergambacht, later Krimpenerwaard - en op een gegeven moment is het tijd om te stoppen."

Jan Vente werd in 1998 raadslid namens de SGP/ChristenUnie in Bergambacht en was vanaf 2006 wethouder in Bergambacht. Na de gemeentelijke herindeling werd hij wethouder namens de ChristenUnie in de nieuwgevormde gemeente Krimpenerwaard. 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden