Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Dionne Dinkhuijsen.</p>

Dionne Dinkhuijsen.

(Foto: Jan Kok)

Dionne Dinkhuijsen nieuwe directeur van Bibliotheek aan den IJssel

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Dionne Dinkhuijsen is sinds deze maand aan de slag als de nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek aan den IJssel. Ze volgt Conny Reijngoudt op die eind september met prepensioen ging. 


Dionne Dinkhuijsen komt van Bibliotheek Bollenstreek, waar zij ruim vijf jaar Programmamanager was en deel uitmaakte van het managementteam. Ze gaat zich de komende periode vooral richten op het samen met de organisatie uitvoeren van de beleidsvisie 2022-2025. Belangrijke issues zijn het vergroten van het bereik, strategisch partnerschap met andere organisaties in het werkgebied en de groei van het cultureel ondernemerschap. Dionne: “Ik verheug me erop te gaan werken met het bibliotheekteam, de inwoners van beide gemeenten en alle partners. Na deze bijzondere tijd, waarin de wereld even tot stilstand kwam, zullen de bibliotheken nog meer moeten inzetten op (digi-)taalontwikkeling en leesplezier. Goed kunnen lezen of juist blijven lezen: het draagt bij aan een betere wereld, aan zelfontplooiing en helpt om nog meer connecties met elkaar aan te kunnen gaan. Samen met alle collega’s gaan we vormgeven aan deze verdere ontwikkeling van Bibliotheek aan den IJssel. Voor mij is verbinding hierbij de sleutel. Verbinding met elkaar en met onze bezoekers. Daar ga ik me nadrukkelijk voor inzetten.”

Over Bibliotheek aan den IJssel

Bibliotheek aan den IJssel is er voor iedereen. Met op ruim twintig scholen een de Bibliotheek op school, twee Haal- en Brengpunten en twee centrale bibliotheken in Capelle en Krimpen aan den IJssel. De deuren staan in Capelle zes en in Krimpen vijf dagen per week open voor publiek om kennis te maken met literatuur, cultuur en de maatschappij. Bibliotheek aan den IJssel vormt een centrale plek in de levendige en diverse gemeenten met een uitgebreide programmering met educatieve, sociale en culturele activiteiten voor jong en oud.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten