Tentoonstelling Ambacht = Kracht in het Streekmuseum.
Tentoonstelling Ambacht = Kracht in het Streekmuseum. Foto: Aangeleverd

Tentoonstelling Ambacht = Kracht in Streekmuseum Krimpenerwaard

Algemeen 251 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Samen met Atelier De Zwaan presenteert het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel een nieuwe expositie: ambacht = kracht. Het resultaat van het kunstzinnig en ambachtelijk bezigzijn van de kunstenaars van Atelier De Zwaan staat centraal. Denk aan keramiek, handgeweven tassen of lampen van gerecycled papier. De expositie is te bezichtigen vanaf 1 oktober tot en met 30 november.

Ambachten worden al eeuwenlang beoefend en spelen dan ook een grote rol in de vaste collectie van Het Streekmuseum. Vroeger waren ambachten beroepen en werden producten zoals kaas en touw door mensenhanden gemaakt. Echter oefenen mensen nu nog steeds ambachten uit, ook al is de reden hiervoor anders. Het uitvoeren van een ambacht draait om creatief bezig zijn, ontspanning en zelfs het ontwikkelen van een eigen identiteit. 

Atelier de Zwaan biedt dagbesteding aan mensen met een zorgindicatie. Ambachten krijgen hier een nieuwe functie en mensen die (tijdelijk) niet kunnen werken maken met de hand prachtige moderne objecten. Het resultaat van het kunstzinnig en ambachtelijk bezigzijn van de kunstenaars van Atelier De Zwaan staat centraal in de nieuwe tentoonstelling. Denk aan keramiek, handgeweven tassen of lampen van gerecycled papier. 

Toegang kost 6,00 euro per persoon. Kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis.

www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Invulling voormalig IHC-terrein: kansen voor woningen, natuur en recreatie Nieuws gisteren
Afbeelding
Inclusieve picknicktafel in Middenweteringpark Krimpen a/d IJssel Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden