Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Het doorknippen van het lint door burgemeester Roel Cazemier en het jongste en oudste scoutinglid.</p><p><br></p>

• Het doorknippen van het lint door burgemeester Roel Cazemier en het jongste en oudste scoutinglid.


(Foto: Wijntjes Fotografie)

Schoonhovense scouts nemen nieuwe steiger in gebruik

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Met de ingebruikname van een nieuwe steiger is zaterdag een langgekoesterde wens in vervulling gegaan voor scoutinggroep ‘Olivier van Noort II’.


“Zo’n twintig jaar geleden waren wij op zoek naar een haven om onze vletten aan te leggen”, vertelt Michiel den Besten (34). Hij is sinds twee jaar voorzitter van de florerende club met ruim 130 leden. Daarvoor was hij bijna zeven jaar voorzitter van de bijbehorende beheerstichting. “In deze haven lag altijd de boot van Rijkswaterstaat. Uiteindelijk is het ponton aan ons geschonken, omdat men daar geen gebruik meer van maakte. Met de gemeente zijn we om de tafel gaan zitten omdat de haven begon te verzanden.”

Uitbaggeren
Na tien jaar is in 2020 groen licht gegeven om de haven uit te baggeren. Vervolgens is gestart met de bouw van een nieuwe steiger. De bijna honderd jaar oude ponton is afgevoerd. Volgens Michiel was het geen optie om deze te behouden. Zaterdagmiddag opende burgemeester Roel Cazemier in het bijzijn van leden en sponsors de 33 meter lange nieuwe steiger. Het symbolische lint werd doorgeknipt door het jongste (Ziya) en oudste lid (Wim).

Negen zeilboten en de sleepboot hebben nu een eigen plekje gekregen in de haven, schuin tegenover de voormalige Dika Fabriek. Vervolgens startte, op het terrein naast de haven, het jaarlijkse ‘overvliegen’. 

Den Besten legt uit: “Overvliegen is dat de oudste van elke leeftijdsgroep overgaat naar een nieuwe groep.” Schitterend weer, een positieve sfeer en een feestelijke stemming maakten het een vrolijk samenzijn, waarbij in groepsverband opdrachten uitgevoerd werden. “We zijn een maatschappelijke organisatie waarin we proberen om kinderen leren om samen te werken. Dit draagt ook bij in de ontwikkeling. Zo is het met mij ook goed gekomen”, grijnst hij.

Nieuw onderkomen
Op ditzelfde stukje terrein, onderdeel van de ligweide van zwembad ‘t Wilgerak, zou misschien in de nabije toekomst het nieuwe onderkomen kunnen komen. Michiel droomt er al van dat het zover is. “Een nieuw pand neerzetten naast de haven zou voor ons perfect zijn. Een uitstekende uitvalsbasis, een rustige locatie, helemaal top!”

Het huidig clubgebouw aan het Beregrachtpad is ruim veertig jaar oud en afgeschreven. Nieuwbouw op dezelfde locatie past niet in het bestemmingsplan. Daarnaast is het lastig invullen vanwege de locatie. Het gebouw staat middenin een woonwijk. Komende tijd zal druk overleg volgen met de gemeente om de plannen te realiseren. Den Besten is er gerust op en vertrouwt op een goede afloop.

Jubileum
Maar eerst is er nog een andere mijlpaal die niet vergeten mag worden: het 75-jarig jubileum dit jaar. Nu de coronaregels het toelaten kan ook hieraan verder vorm worden gegeven. “In het eerste weekend van november gaan we met z’n allen naar Baarn toe”, licht de voorzitter toe. “Daar gaan we diverse activiteiten ondernemen in de bossen. Dan maken we er een echt feestje van.”

Dirk Molenaar

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten