Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Lucy Beker

NCC-kampeerders genieten van Schoonhoven

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN  • Vanuit het hele land kwamen vrijdagmiddag bijna 30 ‘equipes’ met caravan of camper naar de Stadscamping Schoonhoven voor een evenement van de Nederlandse Caravan Club (NCC). Verheugd over de mooie locatie installeerden ze zich voor één weekend in de Zilverstad.


Op de zonnige zaterdag gingen de NCC’ers in kleine groepjes op pad, om aan de hand van een speciaal uitgezette puzzelwandeling de Zilverstad te verkennen. Ook daar toonden velen zich verrast: ‘Nooit geweten dat Schoonhoven zo leuk is’. 

Kampvuur
Ze bekeken historisch en modern zilver in galeries en ateliers, ontdekten eeuwenoude monumenten en genoten ondertussen van de gezellige terrassen.

Zondag maakten ze een wandeling met een gids door onder meer het Springerpark op de voormalige stadswallen. 

Op de camping zelf genoten ze van het uitzicht over de rivier, maar ook van een gezamenlijke barbecue en een kampvuur aan de boorden van de Lek.

Initiatief
Het initiatief voor dit weekend was genomen door Schoonhovense leden van de Nederlandse Caravan Club, een vereniging waar iedereen lid van kan worden die een ‘kampeermiddel’ heeft, een caravan, camper of vouwwagen

“De NCC heeft eigen kampeerterreinen en organiseert veel van dit soort evenementen. In Schoonhoven werd het NCC-Zilverstadweekend gesteund door de Stadscamping en enkele andere Schoonhovense bedrijven. We kijken terug op een geslaagd weekend”, meldt Lucy Beker uit Schoonhoven namens de organisatie.

Zondagmiddag vertrokken de meeste equipes weer, andere plakken er nog een paar dagen aan vast.

Robert van der Hek,
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten