Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De situatie ter plaatse.</p>

• De situatie ter plaatse.

(:)

PvdA Krimpen schrikt van achterstallig onderhoud huurwoningen Zandrak

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De PvdA in Krimpen aan den IJssel is tijdens een wijkschouw geschrokken van het achterstallig onderhoud van een aantal huurwoningen aan het Zandrak. Het zou tot onveilige situaties leiden.


“Tijdens gesprekken met bewoners werden we erop gewezen dat er al circa twee jaar een onveilige situatie rondom de galerijen van de woningen blijkt te zijn. Op verschillende verdiepingen worden de galerijen ondersteund door stempels, ofwel steunpalen”, meldt Petra de Gelder namens de PvdA. 

Vragen
Het is voor de PvdA-fractie aanleiding om vragen te stellen aan het college van B&W.

De Gelder: “Deze woningen vallen onder het beheer van Havensteder en volgens buurtbewoners is er sprake van achterstallig onderhoud. De klachten moeten wat ons betreft serieus worden genomen. Onlangs zijn er in Oudenbosch enkele balkons naar beneden gekomen; ook daar hadden de bewoners jarenlang aandacht voor gevraagd. PvdA Krimpen wil snel duidelijkheid van B&W over deze situatie.”

Zwerfvuil
De wijkschouw door fractie, bestuur en leden van PvdA Krimpen vond woensdagavond plaats. PvdA-wethouder Coen Derickx, fractievoorzitter Cornel van Geelen en burgerraadslid Petra de Gelder waren enkele van de aanwezigen.

De Gelder: “Voornaamste doel was het verwijderen van zwerfvuil en het aanknopen van gesprekken met buurtbewoners, om te horen wat de eventuele problemen in de wijk zijn.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten