Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Voorarrest Krimpenaar verlengd na bedreigen Jaap van Dissel en Hugo de Jonge

  •   keer gelezen

DEN HAAG/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Twee mannen die onder meer verdacht worden van bedreiging van en opruiing tegen Jaap van Dissel, zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Haagse rechtbank. Die heeft hun voorarrest met veertien dagen verlengd.


Maandag werd een 56-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden. Hij wordt onder andere verdacht van bedreiging van Jaap van Dissel. Zo zou hij op een website een video hebben geplaatst waarin hij zegt: ‘De enige bek die dicht gaat, is die van hem (Van Dissel, red.) Als hij zou weten wat wij weten... Holy moly, man. Ik zou niet lekker meer slapen.”

Hugo de Jonge
In een andere video op dezelfde website zegt hij over Hugo de Jonge: “Deze gast mag helemaal niet vrij rondlopen. De eerste keer dat je hem ziet in Den Haag of waar dan ook, pak hem. Douw hem in je auto, douw hem in je kofferbak. Afvoeren. Einde discussie. Einde democratische wegen.” Daarbij maakt hij een snijbeweging langs zijn keel. In een derde video maakt de verdachte zich volgens het OM schuldig aan smaad en laster tegen een huisarts uit Bodegraven. 

Opgehangen
Ook een 73-jarige man uit Dordrecht werd aangehouden. Hij heeft volgens het OM een filmmontage gemaakt en verspreid waarin onder meer te zien is dat Jaap van Dissel, Hugo de Jonge en Mark Rutte worden opgehangen.

Aan het einde verschijnt de tekst: ‘Eindelijk hun verdiende straf! Van harte gefeliciteerd, Joost en familie! Dit toekomstige cadeau is voor jou!’

Zitting
De Dordtenaar moet 28 september voor de politierechter verschijnen; voor de verdachte uit Krimpen aan den IJssel is er nog geen zittingsdatum.

(bron: www.OM.nl)

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten