Afbeelding

Haalbaarheidsonderzoek: overdekte ijsbaan in Krimpenerwaard?

Algemeen 1.862 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De plannen voor een overdekte ijsbaan met aanverwante faciliteiten in het Groene Hart worden steeds serieuzer. Bij Rabobank Hollandse IJssel worden aanstaande zaterdag de ontwerptekeningen en het voorlopige plan gepresenteerd, die als basis dienen voor een haalbaarheidsonderzoek.

Dit moet leiden tot de realisatie van een ‘sport- en evenementencentrum met een multifunctioneel, bovenregionaal karakter, op een geschikte locatie in Midden-Holland’. De Krimpenerwaard en Gouda zijn daarbij als vestigingslocaties in beeld.

Schaatsbaan
Een groep enthousiaste mensen, veelal met een schaatsachtergrond, is initiatiefnemer van dit burgerparticipatie-project, voortkomend uit de studie ‘De Kracht van de Krimpenerwaard’ en het daarop volgende plan ‘Panorama Krimpenerwaard’.

Er wordt onderzocht of de bouw van een sport- en multifunctioneel centrum, met daarin een geheel overdekte vierhonderd meter schaatsbaan en andere voorzieningen voor ‘sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten’, kans van slagen heeft.

Om een professioneel haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren is veel geld nodig. Rabobank Hollandse IJssel, Provincie Zuid-Holland, de gemeenten Krimpenerwaard en Gouda, Daikin (hoofdsponsor van de KNSB) en een aantal regionale bedrijven hebben het grootste deel van het benodigde geld hiervoor beschikbaar gesteld. Ook een aantal lokale schaatsverenigingen heeft een bijdrage geleverd. Hierdoor kan het bedrijf Operatie NL-Ontwikkelingen binnenkort starten met het haalbaarheidsonderzoek en komt de droom van menig sportliefhebber wellicht een stap dichterbij.

Om het draagvlak voor het plan te vergroten wordt gezocht naar (nog meer) partners in het bedrijfsleven. Met name bedrijven uit het Groene Hart, die een band hebben met schaatsen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden