• Erik Prins in zijn sportschool.
• Erik Prins in zijn sportschool. Foto: foto: Floris Bakker

Prins Fitness Boutique: ‘Mensen helpen om hun doelen te bereiken’

Zakelijk 1.820 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Persoonlijke begeleiding op het gebied van training, voeding en op mentaal vlak. Dat is wat je kunt verwachten bij Prins Fitness Boutique in Krimpen aan den IJssel. 

Al van jongs af aan is Erik Prins (24) een  sportfreak. Op zijn zestiende begon hij met krachttraining en ontwikkelde zo een imposant lichaam. Tijdens zijn eigen trainingen merkte Erik dat het met name bij grote commerciële sportscholen ontbreekt aan een goede begeleiding. “Je wordt als het ware in het diepe gegooid en moet het zelf maar uitzoeken. Terwijl er bij veel leden behoefte is aan een stukje aandacht.”

Personal trainer
Hij besloot om, naast zijn werk, als personal trainer aan de slag te gaan. Dat gaat ‘m goed af. “Het is een uitdaging om mensen te helpen bij het bereiken van hun doelen. Tegelijkertijd merkte ik dat ik toch wel graag een eigen sportschool wilde, met apparatuur om de conditie mee op te bouwen en om te werken aan specifieke spiergroepen.”

Erik legde vanaf dat moment geld opzij, om zo de investering mogelijk te maken. Begin vorig jaar ging hij op zoek naar een geschikte locatie. “Ik dacht eraan een loods te huren in de Stormpolder, maar Jan Verdoold (bedrijfsmakelaar, red.) wees me op deze ruimte aan de Cascade die vrijkwam. Het voelde gelijk goed toen ik hier binnenstapte. De ruimte heeft veel ramen en is van buiten goed zichtbaar.”

Corona
In maart 2020 was het zover en opende hij zijn eigen sportschool. Maar na één dag(!) - ‘de ballonnen hingen er nog’ - moest Erik de deur van zijn zaak als gevolg van de corona-lockdown alweer dichtdraaien. “Dat was balen”, erkent hij. Om toch ‘bezig te zijn’ ging hij bij mensen langs voor een persoonlijke training. Het duurde tot december tot Prins Fitness Boutique eindelijk open mocht.

Over het aantal inschrijvingen tot nu toe is Erik best tevreden. Voorafgaand houdt hij een intakegesprek, om te bespreken wat iemand wil bereiken. “Samen stellen we doelen op. Wil je bijvoorbeeld je spierkracht vergroten, afvallen of conditie opbouwen? Heb je hulp nodig bij knie- of rugklachten of wil je ondersteuning bij je revalidatie? Ik maak een op maat gemaakt programma waarmee zij aan de slag gaan. Ik kijk met alles mee.”

Onderscheiden
Prins Fitness Boutique onderscheidt zich van de grote sportscholen door de kleinschalige opzet en persoonlijke aandacht. “Ik adviseer leden hoe ze hun doelen behalen door middel van training, voeding en mindset-coaching. Uiteindelijk wil iedereen toch resultaat boeken.”

Een abonnement bij Prins Fitness Boutique is maandelijks opzegbaar. De sportschool is op werkdagen van 18.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur geopend. Erik hoopt binnen twee jaar hele dagen open te kunnen. “Ik werk nu nog overdag in de bouw. Daar heb ik het goed naar mijn zin, maar toch is het runnen van mijn eigen sportschool het liefste wat ik doe.” 

Zie voor alle informatie de website

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden