• De activiteitenbegeleidsters Simone Hobé en  Ellen van Daalen kijken uit naar de Zomerfair.
• De activiteitenbegeleidsters Simone Hobé en Ellen van Daalen kijken uit naar de Zomerfair. Foto: Jan Timmer

Zomerfair terug in De Breeje Hendrick

Algemeen 967 keer gelezen

LEKKERKERK • Na een door de coronamaatregelen gedwongen ‘pauze’ van meer dan anderhalf jaar valt er in zorgcentrum De Breeje Hendrick op zaterdag 28 augustus eindelijk weer te genieten van een grote activiteit: de Zomerfair.

“Heerlijk voor onze bewoners en alle liefhebbers van de Zomerfair”, zegt activiteitenbegeleider en medeorganisator Ellen van Daalen. “We hebben hier met z’n allen lang naar uit gekeken. Zo’n Zomerfair geeft reuring en plezier. Daar zijn we aan toe.” 

Uiteraard vindt het feest plaats volgens de RIVM-richtlijnen, waaronder de 1,5 meter maatregel en vaste looproutes. Daarnaast wordt een belangrijk deel van de Zomerfair gehouden in de tuin van De Breeje Hendrick. 

Voor het publiek gaat de fair om 11.00 uur open. Bewoners van het zorgcentrum kunnen er al vanaf 10.00 uur terecht. Het evenement duurt tot 20.00 uur. 

Kraampjes
“Het belooft weer een attractieve dag te worden”, verheugt Simone Hobé – net als Ellen van Daalen activiteitenbegeleider- zich al op een (hopelijk) zonnige zaterdag. “In de tuin staan weer leuke kraampjes opgesteld, waar onder andere diverse externe partijen hun spullen aanbieden. Bezoekers mogen rekenen op onder meer een ijskraam, een ‘zomersoepenkraam’, hamkraam, poffertjeskraam en een kaaskraam.”

‘Buiten’- op het parkeerterrein van de tegenover De Breeje Hendrick gelegen sporthal De Bakwetering- wordt een kofferbakverkoop gehouden. Ín De Breeje Hendrick zelf draait het Rad van Avontuur – waarvoor vrijwilligster Janny Terlouw bij de lokale winkeliers diverse prijzen heeft weten te verzamelen- en worden bij ‘Malle Pietje’ weer talloze tweedehands artikelen verkocht. Het onderdeel enveloppetrekken en diverse muzikale optredens -van onder andere de Lekkerkapel en het Hollandse zangduo Margreet Klerk/Ramon Hobé- completeren het plaatje. 

Jan Timmer

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden