Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Niroworld

Drie locaties in beeld voor nieuwe school Driestar-Wartburg

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Er zijn in Krimpen aan den IJssel drie locaties in beeld voor de te bouwen middelbare school Driestar-Wartburg. Het gaat om twee locaties langs de Krimpenerbosweg en één aan de Van Ostadelaan.  


De locatie Krimpenerbosweg ‘West’ staat bovenaan het lijstje, zo blijkt uit een raadsinformatiebrief. Het gaat om het gebied tussen sporthal De Boog en de N210. Deze plek biedt voldoende ruimte om een middelbare school, sportzaal en buitenruimte te bouwen. De locatie heeft ook al een maatschappelijke bestemming, namelijk ‘sport’. Wel bestaat er onduidelijkheid over een aantal elementen, zoals het eigendom en aspecten op het gebied van veiligheid en milieu. 

Ruimte
De ‘Oost-locatie’ langs de Krimpenerbosweg betreft de groenstrook tussen (voorheen) Big Bear en de N210. Nadeel is dat er op deze plek minder ruimte is voor schoolgebouw, sportzaal en buitenruimte. Bovendien rust er een bestemming ‘groen’ op de locatie. Ook moet er nader onderzoek worden verricht op aspecten als eigendom, veiligheid en milieu. De locatie aan de Van Ostadelaan is een groenstrook gelegen tussen de bussluis, Ostadelaan/Ouverturelaan en de N210. Deze locatie biedt voldoende ruimte, maar is onderdeel van de hoofdgroenstructuur.

Grond
Voor alle drie de locaties geldt dat de gemeente geen eigenaar is van de grond. Er dienen dan ook gesprekken te worden gevoerd met grondeigenaren om te bezien of die bereid zijn hun grond te verkopen aan de gemeente.    

Aanleiding voor de bouw van een nieuwe middelbare school is de fusie tussen de locaties van het Driestar College in Lekkerkerk en Het Wartburg College in Rotterdam-Zevenkamp. Het is de bedoeling om de twee scholen samen te voegen tot één nieuwe christelijke school voor voortgezet onderwijs op reformatorische grondslag. Het schoolbestuur wil de school graag vestigen in Krimpen aan den IJssel.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten