Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Wachtruimte van de vaccinatielocatie in De Waard.</p>

• Wachtruimte van de vaccinatielocatie in De Waard.

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Vaccinatielocatie De Waard in Bergambacht gaat dicht

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • De vaccinatielocatie in De Waard in Bergambacht sluit op 15 augustus haar deuren. Dit omdat de locatie niet langer nodig is. 


GGD Hollands Midden heeft sinds half april ruim 72.000 coronaprikken gezet in De Waard. De grote piek van het vaccineren is achter de rug. Alle leeftijdsgroepen zijn inmiddels aan de beurt en veel inwoners hebben al minstens één keer een prik gehad. Daarmee is het niet meer nodig om zeven vaccinatielocaties in de regio te hebben. De Waard zal eind augustus, bij de start van het nieuwe sportseizoen, weer in gebruik worden genomen als sporthal en zalencentrum. 

Mobiele teams
De GGD Hollands Midden houdt nog drie van de zeven locaties tot het einde van het jaar open. Het gaat om de locaties in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn. Hier start de GGD met het vaccineren van mensen zonder afspraak. De GGD gaat vanaf augustus tevens de wijk in met mobiele teams. Elke week staat de GGD met zeven vaccinatieteams op 35 pop-uplocaties in de regio. De pop-ups zet de GGD in ieder geval tot november in, maar mogelijk langer. De gemeentebestuur verwacht dat ook Krimpenerwaard vanaf augustus één of meerdere pop-uplocaties krijgt. Actuele informatie over de planning hiervan is te vinden op de website van de gemeente.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten