• Thomas van Midden in actie.
• Thomas van Midden in actie. Foto: Polsstokbond Holland

Thomas van Midden slaat toe in laatste finalesprong

Sport 466 keer gelezen

JAARSVELD • Polsstokverspringer Thomas van Midden won zaterdag in Jaarsveld de Sjors Overbeek Bokaal door in zijn laatste sprong favoriet Jaco de Groot voorbij te streven. 

De Vlistenaar landde na een vlucht van 20.88 meter in het zandbed op de buitendijkse accommodatie.

Thomas van Midden had zijn serie sprongen goed opgebouwd. Met een afstand van 20.18 meter ging hij achter Kameriker De Groot als tweede springer de finale in. 

“Ik sprong solide en dat geeft vertrouwen,” vertelt Van Midden na zijn winnende sprong. “Ik was al zeker van de tweede plaats en besloot een alles-of-niets poging te wagen. In die laatste sprong klopte alles. Ik maakte een goede insprong, kon naar het topje van de stok klimmen en ging vrijwel recht over. Ik hoop het goede gevoel vast te houden om hier aan het einde van het seizoen mijn Hollandse titel te prolongeren.”

Haastrechtenaar Lucas van Eijk eindigde op gepaste afstand als derde met 19.31 meter.

Spannend
Bij de vrouwen was de strijd ongemeen spannend. Thuisspringster Demy Groothedde droeg de leiderstrui, die zij dankzij een zege in de midweekse wedstrijd overnam van Fabienne Overbeek.

De Benschopse springster won de wedstrijd wel met een afstand van 14.64 meter, maar dat was niet voldoende voor een nieuwe nummer-één positie in het De Samenwerkingklassement. Groothedde overhandigde na afloop het leidstricot aan Laura Maaijen, die met een sprong van 14.58 als tweede eindigde en de nieuwe leidster is. 

“Het is wel goed, dat er concurrentie is,” aldus Fabiënne Overbeek, die blij was met haar zege. “Dat betekent dat ik meteen scherp moet zijn voor mijn eerste sprongen.”

Focus
Haar broer Reinier, die de zege pakte bij de junioren, miste deze focus. Met een afstand van 18,99 meter bleef hij Montfoorter Hidde van Dam (18.94) nipt voor. “Ik was vrijdagavond met vrienden op een muziekfestival in Woerden en verscheen daardoor niet fit aan de start. Door de aanscherping van de coronamaatregelen wilde ik deze kans niet laten lopen. Ik ben nu gewaarschuwd: winnen bij de junioren is niet vanzelfsprekend.”

Benschopper Roy Velis zegevierde in de jongenscategorie met een uitstekende sprong van 19.63 meter.

Wim Kroone

Afbeelding
• Roy Velis, winnaar bij de jongens.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden