• 'Thuisspeelster' Liza v/d Velden.
• 'Thuisspeelster' Liza v/d Velden. Foto: Wijntjes Fotografie

ATC ‘t Veldje kijkt terug op geslaagd jeugdtoernooi

Sport 886 keer gelezen

AMMERSTOL • Van 19 t/m 26 juni werd op het tennispark van ATC ‘t Veldje in Ammerstol het Open Jeugdtoernooi georganiseerd.

“Het deelnemersveld was wat kleiner dan gebruikelijk, maar doordat andere regionale toernooien werden geannuleerd waren er veel inschrijvingen van ranglijstspelers uit het hele land”, licht Gerard van Vliet namens de tennisvereniging in Ammerstol toe. “Dus waren er niet alleen spelers uit Schoonhoven, Ammerstol, Bergambacht, Ouderkerk en Krimpen, maar ook uit bijvoorbeeld Amstelveen, Amsterdam en Haarlem. Het leverde een buitengewoon gevarieerd pallet op aan tennissers van allerlei niveaus en leeftijd.”

Feestje
Het werd een week met veelal prima tennisweer en prachtige wedstrijden, aldus Van Vliet: “En regende het wel, dan kon er worden uitgeweken naar De Stoep in Bergambacht. Op donderdag werd voor de allerkleinste spelers -van 5 t/m 8 jaar- een clinic georganiseerd met 23 deelnemers. Dat was echt een feestje.”

Een van de hoogtepunten van het toernooi was de Meisjes enkel 13-17 finale tussen Madelief van Dijken uit Krimpen aan den IJssel en Luna Dekker-Hinojosa. Eerstgenoemde trok aan het langste eind.

In de Jongens Enkel 11-14 won Raman Kajcovski van Julian Harrak en in de Jongens enkel 13-17 was Thomas Cosijnsen sterker dan Roman Kajcovski. In de meisjes enkelfinale won de Amsterdamse Destiny Dadzie van Liza v/d Velden. 

Winnaars van de Gemengd dubbel 13-17 werden Liza v/d Velden en Jilles van Vliet uit Ammerstol. 

In de jongens dubbel 13-17 stapten Joris Jannink en Roald Scheper uit IJsselstein als beste van het veld. De Dubbel Groen werd gewonnen door de Lopikse Devin van Zaal en Rick Smits.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden