Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Waterschap presenteert plan op hoofdlijnen dijkversterking Salmsteke-Schoonhoven

  •   keer gelezen

REGIO • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden presenteert het ontwerp voor de dijkversterking tussen Salmsteke en Schoonhoven. Dit plan op hoofdlijnen -het ‘voorkeursalternatief’- wordt toegelicht tijdens een interactieve livestream op woensdag 30 juni (20.00-21.00 uur).


Het waterschap roept bewoners en overige belanghebbenden op om deel te nemen en te laten weten wat ze van het ontwerp vinden.

“Per stukje dijk staat in het voorkeursalternatief beschreven welke maatregelen er nodig zijn”, licht een woordvoerder toe. “Het ontwerp is in overleg met bewoners, de gemeenten, provincies, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard gemaakt.”

Benieuwd
Daarbij is gekeken naar de dijkveiligheid, gevolgen voor de beleving van bewoners en effecten op onder andere natuur, recreatie, verkeer en cultuurhistorie. “Tijdens een interactieve livestream lichten we toe wat het plan op hoofdlijnen inhoudt voor de Lekdijk tussen Salmsteke en Schoonhoven. Hoe het plan tot stand gekomen is en wat hierna gaat gebeuren. Het projectteam is benieuwd naar de reacties. Tijdens de uitzending kunnen zij live vragen stellen.”

De livestream is te volgen via de website van het waterschap. Hier staat ook meer informatie over het voorkeursalternatief, waaronder een samenvatting van het plan op hoofdlijnen.

De dijkversterking Salmsteke-Schoonhoven maakt onderdeel uit van het project Sterke Lekdijk, de versterking van de Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven. Sterke Lekdijk is weer onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. Binnen dit programma wordt er voor 2050 circa 1.300 kilometer aan dijken versterkt.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier