Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto

Eis: dertig maanden cel voor schuld aan dodelijk ongeval Gouderak

  •   keer gelezen

DEN HAAG/GOUDERAK • Tegen een 29-jarige Stolwijker is woensdag dertig maanden cel geëist voor het veroorzaken van een ernstig ongeluk op de N207 bij Gouderak. Daarbij kwam een een 38-jarige vrouw uit Gouda om het leven.   


De verdachte kroop op zaterdag 3 oktober 2020 met een alcoholpromillage van 1,85, bijna vier keer de toegestane wettelijke hoeveelheid, achter het stuur van zijn bestelbus. Ter hoogte van het Verbindingsasje kwam de Stolwijker met zijn bus op de verkeerde weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De bestuurster daarvan raakte ernstig gewond en overleed de volgende ochtend. Zelf kwam de Stolwijker er met lichte verwondingen vanaf.

Het was niet de eerste keer dat de Stolwijker betrapt werd met alcohol achter het stuur. Al twee keer eerder kreeg hij een boete voor rijden onder invloed. Zelf houdt hij vol dat hij nog goed in staat was te rijden. Mogelijk was de man ook afgeleid doordat hij tijdens het rijden patat at.

‘Schuld van verdachte’
Maar volgens de officier van justitie spreekt het alcoholpromillage voor zich: “Het verkeersongeval was te wijten aan de schuld van verdachte. Hij is verantwoordelijk voor de tragische gevolgen van dit ongeval. Sinds die dag is het leven van de nabestaanden voorgoed veranderd. Hun geliefde partner, moeder, dochter en zus was er plotseling niet meer.”

De officier eiste tegen de verdachte dertig maanden cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk). Daarnaast wil hij ook dat de man zich laat behandelen voor zijn alcoholverslaving en een alcoholverbod krijgt. Tot slot vroeg de officier om een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vijf jaar.

De uitspraak is over twee weken.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier