Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Nijlgans met jong.</p>

• Nijlgans met jong.

(Foto: stockfoto)

Nijlganzen houden in Krimpen mensen uit hun slaap

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Bewoners aan het Landzoompad in Krimpen aan den IJssel willen dat de gemeente iets doet aan de overlast die een groep nijlganzen veroorzaakt.


De ganzen maken volgens bewoonster Emmy Vermeulen zoveel kabaal dat zij ‘s nachts amper kan slapen. “Ze verdedigen allemaal hun territorium en dat gaat gepaard met veel geluid”, zegt ze. 

Schudden
Al diverse malen nam ze contact op met de gemeente, maar die kon weinig voor haar betekenen. “Als ik een nest met eieren zag, moest ik dat gelijk melden zodat een faunabeheerder de eieren kan schudden. Dit gebeurt om het aantal nijlganzen terug te dringen. Maar als ik nu kijk naar wat er voor onze deur loopt, is dat niet echt gelukt.”

Ze maakte kort geleden een foto van de ganzen en plaatste bij elk individuele dier een nummertje. Ze kwam tot 64 (!) nijlganzen. “Er zijn meer vogels dan er plek is.” 

Valt mee
Volgens een woordvoerder van de gemeente valt het met de overlast wel mee. Vanaf januari kwamen tien meldingen over nijlganzen binnen. “De meeste daarvan gaan over overlast en een enkele bewoner doet het verzoek om eieren te komen schudden. Dat is ook alles wat wij als gemeente kunnen doen.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier