Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Vaccinatielocatie De Waard.</p>

• Vaccinatielocatie De Waard.

(Foto: Wijntjes Fotografie)

‘Kom niet naar GGD-vaccinatielocaties voor stempel in ‘gele boekje’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • GGD Hollands Midden roept op niet meer naar de vaccinatielocaties te komen voor een stempel in het gele boekje. Vanaf 14 juni zijn er speciale stempellocaties voor mensen die met terugwerkende kracht een vaccinatiestempel willen halen.


“Het is ongelofelijk druk op de vaccinatielocaties en gevaccineerden die voor een stempel komen lopen in de weg en frustreren het vaccinatieproces. We vragen deze groep dan ook na 14 juni terug te komen”, zegt een woordvoerder.

Drukte
Minister Hugo de Jonge meldde vorige week dat mensen die gevaccineerd zijn met terugwerkende kracht een stempel voor het gele boekje kunnen halen bij de GGD.

Op de zeven vaccinatielocaties in Hollands Midden leidt dit tot grote drukte, lange rijen en chaos op de locaties, meldt de woordvoerder: “Ook het callcenter en de telefoonlijn voor reizigersvaccinatie worden veel gebeld over de stempels. GGD Hollands Midden vaccineert deze week meer dan tienduizend mensen per dag. Om die hoeveelheid goed te kunnen bolwerken zijn er speciale looproutes en balies ingericht. Mensen die alleen voor een stempel komen lopen letterlijk in de weg. Er ontstaan tegenstromen op locaties. Wij kunnen niet anders dan mensen wegsturen om ervoor te zorgen dat het vaccineren door kan gaan.”

Stempeltenten
De GGD regelt aparte stempeltenten naast de vaccinatielocaties. “Die tenten met het bijbehorende personeel zijn op 14 juni gereed. Ook hopen we dat er vanaf 14 juni gele boekjes op deze locaties te koop zijn. Overigens is het gele boekje geen officieel vaccinatiebewijs. Het is dan ook geen geldig bewijs voor vliegmaatschappijen en/of vakantielanden. Een stempel in het gele boekje is alleen voor de eigen administratie. Het vaccinatiebewijs, dat iedere gevaccineerde ontvangt, is het officiële bewijs. Hierop staat met welk vaccin men gevaccineerd is en vindt men het batchnummer van het vaccin.”

De EU wil per 1 juli een Green Certificate invoeren. “Dit is een digitaal certificaat, dat in heel Europa geldig is. Hierop staat een QR-code, waarmee men kan bewijzen dat men gevaccineerd is, negatief getest is en/of een COVID-besmetting heeft doorgemaakt. Het certificaat wordt straks niet alleen gebruikt om te reizen, maar ook om in Nederland toegang te krijgen tot evenementen, theaters, musea en sportwedstrijden.”

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier