• Wisja Pannekoek
• Wisja Pannekoek Foto: Floris Bakker

Wisja Pannekoek (Waard18) terug naar Gemeente Belang Krimpenerwaard

Algemeen 1.060 keer gelezen

LEKKERKERK • Wisja Pannekoek maakt vanaf 1 juli weer deel uit van de fractie van Gemeente Belang Krimpenerwaard. Waard18 houdt daardoor op te bestaan.

Pannekoek en vertegenwoordigers van Gemeente Belang Krimpenerwaard voerden de afgelopen weken meerdere gesprekken om de eerder ontstane breuk te herstellen. Dat is gelukt. Fractievoorzitter Pascal van der Hek is blij dat in goed overleg een hernieuwde samenwerking mogelijk is. “Als partij zoeken wij altijd naar samenwerking om onze inwoners en bedrijven zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen.” 

Oeververbinding
Pannekoek stapte eind 2018 uit Gemeente Belang Krimpenerwaard. Aanleiding was de aankondiging van het college om in de regio Rotterdam te gaan lobbyen voor een nieuwe oeververbinding tussen Krimpen aan de Lek en Ridderkerk. B en w wilde - in ruil voor de brug - aan de westkant van het poldergebied tweehonderd hectare groen opofferen voor woningbouw.

Het voorstel kon rekenen op steun van Gemeente Belang Krimpenerwaard. Voor Pannekoek was het reden om de partij de rug toe te keren. Hij ging verder als eenmansfractie onder de naam Waard18. 

Nauwelijks verschil
Beide partijen geven nu aan dat het dossier van woningbouw gekoppeld aan een tweede oeververbinding op dit moment niet meer speelt. Pannekoek: “Na 2,5 jaar als eenmansfractie kwam ik tot de conclusie dat er inhoudelijk nauwelijks verschil is tussen mijn eigen inbreng en die van Gemeente Belang Krimpenerwaard. Zeker nu er is gekozen voor een goede spreiding van nieuwe woningen over de hele gemeente Krimpenerwaard.”

Pannekoek miste ook het overleg met zijn voormalige Gemeente Belang Krimpenerwaard collega’s. “Met een groep mensen kom je tot een betere afweging.” Een ander punt is dat de gemeenteraad momenteel elf fracties telt die allemaal hun inbreng hebben tijdens de vergaderingen. “In het kader van de bestuurlijke vernieuwing is het goed om ook naar jezelf te kijken. Een partij minder in de raad heeft daarbij een positief effect op onder andere de lengte van vergaderingen.”

Met de terugkeer van Pannekoek komt de raadsfractie van Gemeente Belang Krimpenerwaard weer uit op zeven zetels. 

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden