Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jan Vermaas ziet truckers dagelijks het inrijdverbod negeren.
• Jan Vermaas ziet truckers dagelijks het inrijdverbod negeren. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Truckers negeren inrijdverbod bedrijventerrein De Wetering Bergambacht

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • Veel vrachtwagenchauffeurs negeren het inrijdverbod naar bedrijventerrein De Wetering in Bergambacht.


Omwonende Jan Vermaas ziet vanuit zijn werkkamer dagelijks zwaar vrachtverkeer vanaf de Dijklaan de toegangsweg naar het bedrijventerrein in- en uitrijden. Hij ergert zich hieraan, omdat er diverse verbodsborden staan voor de afslag bij de rotonde op de provincialeweg. 

“Tot mijn verbazing zie ik dagelijks een flink aantal vrachtwagenchauffeurs het verbod negeren,” vertelt Vermaas geïrriteerd. “Met flinke capriolen omzeilen ze het ‘schrikbord’. Mijn verbazing wordt extra gevoed vanwege het feit dat het politiebureau bij de toegang om de hoek zit. Agenten moeten dit net als ik dagelijks zien gebeuren, maar er gebeurt niets. Het is zelfs zo dat ik al diverse malen een politieauto of motoragent achter een vrachtwagen heb zien rijden die de borden negeerde, zonder enige reactie van de politie.”

Rondweg
Jan Vermaas trekt ook aan de bel, omdat de gemeente Krimpenerwaard flink geïnvesteerd heeft in een rondweg, die de bereikbaarheid van het bedrijventerrein veiliger had moeten maken. “Vergeet de kosten van de toegangspoort niet,” vervolgt hij strijdvaardig.

“De eerste werd finaal overhoop gereden. De inmiddels derde staander met daaronder een schrikbord, dat de hoogte van 3,50 meter aangeeft, is eveneens buitenspel gezet. Het schrikbord, dat aan kettingen hangt, is door een te hoge aanhangwagen rondom de horizontale balk gekatapulteerd. Een vier meter hoge truck kan zo ‘doorkarren’. Zelf heb ik al eerder de politie om een reactie gevraagd. Daar is tot mijn teleurstelling nooit op gereageerd. Ik zie veel schoolkinderen en ouderen met rollators het zebrapad, dat vlak voor de scherpe toegangsbocht ligt, oversteken. Het is wachten op ongelukken.”

Grijze haren
Piet Looren, één van de procesbegeleiders van de BIZ (bedrijveninvesteringszone), krijgt grijze haren van alle vrachtwagens, die het verbod negeren.

“We hebben alle bedrijven op het bedrijventerrein aangeschreven om ze te wijzen op het inrijdverbod,” aldus Looren. “De meeste houden zich hieraan. De chauffeurs die toch doorrijden en voor de toegangspoort staan, willen vaak niet achteruit manoeuvreren en omrijden, als ik ze aanspreek. Hier moet echt tegen opgetreden worden.”

Politie
Politie Krimpenerwaard is bekend met de situatie en merkt op dat er heus wel actie ondernomen wordt na een constatering.

“Wij kunnen niet altijd ter plekke zijn als een vrachtwagen het verbod negeert,” vertelt een woordvoerder, die de klachten serieus zegt te nemen. “Ik ga contact opnemen met de heer Looren en met hem bespreken wat we nog meer kunnen doen. Met meneer Vermaaas wil ik een paar uur gaan posten op de plek, waar de vrachtwagenchauffeurs het inrijdverbod negeren. Hij kan contact met mij opnemen. Daarnaast kan de gemeente meer doen door het inzetten van boa’s en verkeersregelaars.”

door Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier