Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De overhandiging aan burgemeester Laurens de Graaf.</p>

• De overhandiging aan burgemeester Laurens de Graaf.

(Foto: Gemeente Lopik)

Presentatie boek: ‘Verhalen van veteranen’

  •   keer gelezen

LOPIK • Burgemeester Laurens de Graaf ontving vrijdag uit handen van veteraan Sjors van Beek (Cabauw) het boek ‘Verhalen van Veteranen uit de Lopikerwaard’.


In deze uitgave van de Stichting Veteranen Lopikerwaard vertellen negentien veteranen hun verhaal. Zij zijn vroeger militair geweest, of zijn dat nog steeds, en komen uit Woerden, IJsselstein, Montfoort, Oudewater en Lopik. 

De oudste is 93 jaar oud, de jongste 34. De veteranen zijn op vredesmissie geweest, belandden in een oorlog of in het schemergebied daartussen. 

Openhartig vertellen ze over hun ervaringen in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea, Libanon, Bosnië, Irak, Afghanistan en Mali. Over hoe ze er nu op terugkijken, maar ook over wat het met hen gedaan heeft. Meerderen van hen dragen nog dagelijks de sporen met zich mee.

Eerbetoon
Het boek is een eerbetoon aan deze negentien, maar ook aan alle andere veteranen uit de Lopikerwaard die zich hebben ingezet voor vrede en veiligheid. De Stichting Veteranen Lopikerwaard heeft het jubileumjaar ‘75 jaar vrijheid’ aangegrepen om deze uitgave uit te brengen.

In de periode tot aan 5 mei wordt op een groot aantal basisscholen in de Lopikerwaard een gastles door een veteraan gegeven, waarbij de boekjes aan de leerlingen van groep 8 worden uitgereikt. Ook krijgen alle veteranen in de regio een exemplaar.

Belangstellenden kunnen het boekje bestellen via www.veteranen-lopikerwaard.nl of bij de lokale boekhandels in Oudewater, IJsselstein, Woerden, Montfoort en Lopik.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier