Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Sneltestlocatie in Bergambacht voor onderwijzend personeel en medewerkers kinderopvang

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • Speciaal voor medewerkers in het onderwijs en de kinderopvang in de gemeente Krimpenerwaard is er een sneltestlocatie geopend in openbare basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht.


Daarmee wil GGD Hollands Midden de medewerkers een mogelijkheid bieden om zich dichtbij, snel en betrouwbaar te laten testen op corona. Op de locatie in Bergambacht kunnen álle medewerkers van het primair en middelbaar onderwijs en de kinderopvang terecht. Scholen en kinderopvanglocaties ontvangen bericht van de GGD Hollands Midden als hun medewerkers hiervan gebruik kunnen maken.

Zonder afspraak
Het laten testen kan zonder afspraak en al voor aanvang van de werkdag. Vanaf 07.00 uur zijn medewerkers welkom. Als zij in quarantaine zitten, kunnen zij zich hier alleen op en na dag 5 laten testen. De GGD gebruikt een antigeensneltest, zodat de uitslag na 15 minuten bekend is. De locaties zijn zo opgezet dat de GGD-medewerkers op een verantwoorde manier kunnen werken, rekening houdend met alle coronamaatregelen. 

Nu de scholen en kinderopvangcentra weer geopend zijn, staan onderwijs- en pedagogisch medewerkers regelmatig voor een dilemma. ‘Mijn klachten kunnen passen bij corona. Ik blijf thuis en laat mij testen, want ik wil geen risico nemen. Het gevolg is dat mijn klas geen leraar heeft vandaag en misschien ook morgen, want de uitslag heb ik niet meteen.’

Laagdrempelig
Het doel is dan ook door middel van sneltesten die laagdrempelig worden aangeboden, direct duidelijkheid te geven over de besmettelijkheid van deze persoon en op die manier de verspreiding van het virus te voorkomen. Daarmee wil GGD Hollands Midden bijdragen aan de continuïteit van het onderwijs en de kinderopvang.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier